Χρηματιστήριο: Χάνει τις 820 μονάδες ο ΓΔ - Απώλειες 8% στο α' εξάμηνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: Χάνει τις 820 μονάδες ο ΓΔ - Απώλειες 8% στο α' εξάμηνο
Οδηγός των απωλειών ο τραπεζικός κλάδος, καθώς ο Γενικός Δείκτης απομακρύνεται και από τα επίπεδα των 820 μονάδων. «Άλμα» 8% για την Intracom.

Τελευταία ενημέρωση 14.31

Ήπιες απώλειες καταγράφει την Πέμπτη ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ακολουθώντας το γενικευμένο αρνητικό κλίμα που κυριαρχεί στις διεθνείς αγορές εξαιτίας των ανησυχιών για τον πληθωρισμό και την οικονομική ανάπτυξη.

Πλέον, η ελληνική αγορά οδεύει προς το κλείσιμο ενός τριμήνου με αρνητικό πρόσημο, καθώς το κύμα ανασφάλειας και αβεβαιότητας που σαρώνει τα διεθνή χρηματιστήρια δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστη και την ευάλωτη ελληνική χρηματιστηριακή αγορά.

Πιο αναλυτικά, ο Γενικός Δείκτης σημειώνει πτώση 1,33% στις 811,2 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα στα 28,76 εκατ. ευρώ, ενώ ο όγκος διαμορφώνεται στις 7,7 εκατ. μετοχές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης (Large Cap) υποχωρεί κατά 0,8% στις 1.961 μονάδες, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης σημειώνει απώλειες 0,91%%. Ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 2,11% στις 505,4 μονάδες.

Αξίζει να σημειωθεί πως από τις αρχές του έτους ο Γενικός Δείκτης Τιμών υποχωρεί περίπου κατά 8%, ενώ υψηλότερες είναι οι απώλειες για τους Large Cap και Mid Cap, οι οποίοι χάνουν 8% και 12% αντίστοιχα.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι μετοχές του ΟΠΑΠ (+0,58%), της Viohalco (+0,45%) και της Aegean Airlines (+0,40%), ενώ η Intracom ενισχύεται κατά 7,75%.

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Alpha Bank (-2,51%), της Elvalhalcor (-1,63%) και της Εθνικής (-1,53%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Ταξιδιών (+0,51%) και των Τηλεπικοινωνιών (+0,43%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες του Εμπορίου (-1,95%), των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (-1,73%) .

Εταιρικά νέα

Σε συζητήσεις με επενδυτές για ενδεχόμενη συναλλαγή που αφορά τη συμμετοχή της στην Intrakat, βρίσκεται η Intracom. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, ωστόσο δεν υπάρχει συμφωνία μέχρι σήμερα.

Σημειώνεται πως, όπως ανέφερε νωρίτερα το insider.gr, σχετικά με πιθανές συζητήσεις για αγορά πακέτου μετοχών της Intrakat με ενδιαφερόμενες πλευρές, όπως οι εφοπλιστές Μπάκος – Καϋμενάκης που φέρονται να επιθυμούν να αγοράσουν διευρυμένο μετοχικό μερίδιο στην εταιρεία (ίσως και στις ΑΠΕ όπου όμως έχουν ακουστεί σενάρια για τη BC Partners), η διοίκηση της εταιρείας εχθές δεν θέλησε να δώσει απαντήσεις επικαλούμενη τον θεσμικό της ρόλο ως Δ.Σ. καθώς δεν μπορεί στη Γ.Σ. να μιλήσει για το θέμα αυτό και για λογαριασμό όλων των μετόχων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ακριβότερη από 1η Ιουλίου η ελληνική συνδρομητική τηλεόραση

Περιστέρης: Από τις πιο φθηνές χώρες στο ρεύμα αν δεν είχαμε εμποδίσει την ενεργειακή μετάβαση

Τουρισμός: Τα τρία μεγάλα «αγκάθια» που απειλούν τη φετινή σεζόν

gazzetta
gazzetta reader insider insider