Πετρέλαιο: Σε χαμηλά δύο εβδομάδων το αργό με απώλειες σχεδόν 2%

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Σε χαμηλά δύο εβδομάδων το αργό με απώλειες σχεδόν 2%
Στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 10 Μαΐου το αμερικανικό αργό, κάτω από τα 110 δολάρια ανά βαρέλι το brent/

Με σημαντικές πτώσεις κινήθηκαν την Παρασκευή οι τιμές του πετρελαίου, με τις ανησυχίες για παγκόσμια ύφεση και οι κινήσεις του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν, για μείωση του ενεργειακού κόστους στις ΗΠΑ να επηρεάζουν αρνητικά τον «μαύρο χρυσό».

Οι αναφορές του διοικητή της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), Τζερόμ Πάουελ, στο Κογκρέσο δεν έκαμψαν τις ανησυχίες για το ενδεχόμενο ύφεσης στην αμερικανική οικονομία, σενάριο που θα μειώσει κατά πολύ τη ζήτηση πετρελαίου στη διεθνή αγορά. Ο Πάουελ υπογράμμισε ξανά την πρόθεση της Fed για να ρίξει τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ στο 2%, από το 8,6% που βρίσκεται τώρα, μέσω της αύξησης των επιτοκίων της τράπεζας, γεγονός που μεγαλώνει το κόστος δανεισμού και τροφοδοτεί τις ανησυχίες για ύφεση.

Ακόμα, οι επενδυτές εστιάζουν στις κινήσεις που κάνει ο Τζο Μπάιντεν για την αναστολή του ομοσπονδιακού φόρου στα καύσιμα για 3 μήνες, ώστε να μειωθεί το κόστος για την ενέργεια που πληρώνουν οι Αμερικανοί πολίτες. Σε αυτό το πλαίσιο, μπαίνουν ερωτηματικά για το κατά πόσο οι τιμές της βενζίνης στις ΗΠΑ, που βρίσκονται κοντά στο ιστορικό υψηλό τους, στα 4,94 δολάρια ανά γαλόνι, έχουν «χώρο» για περαιτέρω άνοδο ή εάν έχουν βρει το «ταβάνι» τους.

Υπό το πρίσμα των παραπάνω, τα συμβόλαια του αμερικανικού αργού, παράδοσης Αυγούστου, έχασαν 1,92 δολάρια ή 1,8% στα 104.27 δολάρια ανά βαρέλι. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο από τις 10 Μαΐου.

Τα futures του brent, παράδοσης Αυγούστου, πέφτουν 1,78% ή 1,99 δολάρια στα 109.75 δολάρια ανά βαρέλι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χρυσός: Απώλειες για 4η συνεχόμενη μέρα, στον απόηχο της Fed

Πετρέλαιο: Ο φόβος της ύφεσης αυξάνει την επιφυλακτικότητα στην αγορά

gazzetta
gazzetta reader insider insider