Πετρέλαιο: Ο φόβος της ύφεσης αυξάνει την επιφυλακτικότητα στην αγορά

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Ο φόβος της ύφεσης αυξάνει την επιφυλακτικότητα στην αγορά
Το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 104,32 δολάρια και το Brent στα 110,07 δολάρια.

Τελευταία Ενημέρωση 16.31

Πτώση σχεδόν 2% καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου την Πέμπτη επεκτείνοντας τις απώλειες από την προηγούμενη ημέρα, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν ότι οι επιθετικές αυξήσεις των επιτοκίων στις ΗΠΑ θα μπορούσαν να προκαλέσουν ύφεση και να μειώσουν τη ζήτηση καυσίμων.

Το αμερικανικό αργό WTI διαπραγματεύεται στα 106,13 δολάρια καταγράφοντας οριακές απώλειες και το Brent στα 111,84 δολάρια καταγράφοντας ανεπαίσθητες μεταβολές σε σχέση με το κλείσιμο της Τετάρτης πτώση. Και οι δύο δείκτες αναφοράς υποχώρησαν γύρω στο 3% την Τετάρτη για να φτάσουν στα χαμηλότερα επίπεδά τους από τα μέσα Μαΐου.

Οι επενδυτές συνεχίζουν να αξιολογούν πόσο πρέπει να ανησυχούν για το ενδεχόμενο οι κεντρικές τράπεζες να ωθήσουν την παγκόσμια οικονομία σε ύφεση, καθώς προσπαθούν να περιορίσουν τον πληθωρισμό με αυξήσεις επιτοκίων.

Πίεση στις τιμές από τις ΗΠΑ

«Οι αγορές πετρελαίου παρέμειναν υπό πίεση καθώς οι επενδυτές ανησυχούσαν ότι οι αυξήσεις των επιτοκίων στις ΗΠΑ θα σταματούσαν την οικονομική ανάκαμψη και θα μείωναν τη ζήτηση καυσίμων», δήλωσε ο Kazuhiko Saito, επικεφαλής αναλυτής της Fujitomi Securities .

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, εν τω μεταξύ, κάλεσε το Κογκρέσο να περάσει μια τρίμηνη αναστολή του ομοσπονδιακού φόρου βενζίνης για να βοηθήσει στην καταπολέμηση των υψηλών τιμών στα καύσιμα και να προσφέρει προσωρινή ανακούφιση για τις αμερικανικές οικογένειες αυτό το καλοκαίρι.

«Η είδηση ώθησε προσωρινά ανοδικά τις τιμές των προϊόντων πετρελαίου, αλλά αργότερα θεωρήθηκε ότι ακόμη και αν ανασταλεί ο φόρος βενζίνης, οι τιμές λιανικής θα παρέμεναν υψηλές, καθιστώντας δύσκολη την τόνωση της ζήτησης», δήλωσε ο Saito.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν ζητά από το Κογκρέσο την αναστολή του φόρου στα καύσιμα για 3 μήνες

ΙΕΑ: Δεν θα υπάρξουν βραχυπρόθεσμες ελλείψεις πετρελαίου παρά την απομόνωση της Ρωσίας

Fuel Pass 2: Αυξάνεται στα 80 ευρώ η επιδότηση στα καύσιμα - Οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη

gazzetta
gazzetta reader insider insider