Απώλειες στην Wall Street στη «σκιά» των φόβων για επιβράδυνση της ανάπτυξης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απώλειες στην Wall Street στη «σκιά» των φόβων για επιβράδυνση της ανάπτυξης
Απώλειες 350 μονάδων για τον Dow Jones, στο -1% Nasdaq και S&P 500.

Τελευταία ενημέρωση 21.53

Με απώλειες κινούνται στην συνεδρίαση της Τετάρτης οι κυριότεροι δείκτες στην Wall Street, αντιστρέφοντας το ανοδικό κλίμα νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν την άνοδο των αποδόσεων των ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου και τα σημάδια οικονομικής επιβράδυνσης.

Εν τω μεταξύ, με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η ανακοίνωση της ερχόμενης Παρασκευής των πρόσφατων στοιχείων για τον δείκτη τιμών καταναλωτή Μαΐου για τις ΗΠΑ, και κατά το πόσον μια ιδιαίτερα αυξημένη μέτρηση θα οδηγήσει την Fed να επιταχύνει τον ρυθμό αύξηση των επιτοκίων.

Άλλωστε, ο δείκτης GDPNow της Fed της Ατλάντα, έδειξε ένα ρυθμό αύξησης 0,9% για το β’ τρίμηνο, μειούμενος από το 1,3% της προηγούμενης εβδομάδας, ενώ η ζήτηση των στεγαστικών δανείων «χτύπησε» χαμηλό 22 ετών, σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Στεγαστικών Τραπεζιτών.

Μέσα σε αυτή την συνθήκη η κίνηση στην αγορά ομολόγων δείχνει σημάδια πλήγματος στο επενδυτικό κλίμα, καθώς η απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ έκανε άλμα και πάλι άνω του 3%.

Στο μέτωπο των αποτελεσμάτων, η μετοχή της Campbell Soup κερδίζει περί τα 3% μετά τα άνω των εκτιμήσεων τριμηνιαία αποτελέσματα.

Έτσι, την Τετάρτη, ο βιομηχανικός Dow Jones υποχωρεί 0,89% στις 32.886 μονάδες, ο S&P 500 χάνει 1,06% στις 4.116 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημειώνει απώλειες 0,69% στις 12.090 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μ. Κολάνοβιτς (JPMorgan): Σταδιακή ανάκαμψη της Wall Street στο β' εξάμηνο

Φινκ (BlackRock): Θα επιμείνει ο πληθωρισμός για χρόνια - Δεν έχει εργαλεία να τον αντιμετωπίσει η Fed

Πότε θα πρέπει η Fed να σταματήσει να αυξάνει τα επιτόκια; Όταν φτάσουν στο 2,5%, απαντά αξιωματούχος

gazzetta
gazzetta reader insider insider