Οι τεχνολογικές μετοχές «γυρίσουν» θετικά το κλίμα στην Wall Street

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι τεχνολογικές μετοχές «γυρίσουν» θετικά το κλίμα στην Wall Street
Τριψήφια άνοδος για τον Dow Jones και για τον Nasdaq, παρά τη νευρικότητα για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

Τελευταία ενημέρωση: 21:02

Σημαντική άνοδο καταγράφει η Wall Street τις τελευταίες ώρες της συνεδρίασης της Πέμπτης, με τις τεχνολογικές μετοχές να ανεβάσουν το αμερικανικό χρηματιστήριο και με τους επενδυτές να φαίνεται πως ξεπερνούν το αρνητικό κλίμα που προκάλεσαν νωρίτερα οι προβλέψεις της Microsoft και οι εκτιμήσεις για τις επόμενες κινήσεις της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed).

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones κερδίζει 0,76% ή 249,86 μονάδες στις 33.063 μονάδες.

Ο S&P 500 ενισχύεται 1,39% ή 56,97 μονάδες στις 4.185 μονάδες.

Ο Nasdaq ανεβαίνει 2,42% ή 290,52 μονάδες στις 12.284 μονάδες.

Η μετοχή της Microsoft κερδίζει 0,12%, «μαζεύοντας» τις απώλειες έως και 3% που σημείωνε μέσα στην Πέμπτη.

Σημειώνεται πως η διοίκηση του τεχνολογικού ομίλου αναθεώρησε επί τα χείρω τις εκτιμήσεις για τα κέρδη και τα έσοδα της στη χρήση του οικονομικού δ' τριμήνου, επικαλούμενη εξελίξεις στην αγορά συναλλάγματος.

Στα της Fed, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα για την δημιουργία θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ δείχνουν κάμψη στην απασχόληση της αμερικανικής οικονομίας και οι επενδυτές προσπαθούν να αποτιμήσουν πως αυτή θα μπορούσε να επηρεάσει τις επόμενες κινήσεις της Fed.

Υπενθυμίζεται πως η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ αναμένεται να προχωρήσει σε αυξήσεις των βασικών επιτοκίων της κατά 50 μονάδες για τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, ενισχύοντας τις ανησυχίες για το ότι αυξήσεις τέτοιου μεγέθους μπορεί να πλήξουν το αμερικανικό ΑΕΠ.

Η αντιπρόεδρος της τράπεζας, Λεάλ Μπρεϊνάρντ, δήλωσε πως είναι λογικό η Fed να προχωρήσει σε αυξήσεις των βασικών επιτοκίων της κατά 50 μονάδες βάσης τον Ιούνιου και τον Ιούλιο, λέγοντας πως «είναι πιο δύσκολο να πούμε τι θα κάνουμε τον Σεπτέμβριο καθώς δεν έχουν ακόμα αρκετά δεδομένα για την πορεία της οικονομίας».

Ωστόσο, η ίδια ανέφερε πως «είναι δύσκολο να δούμε μια παύση στην αύξηση των επιτοκίων».

Εξάλλου, η προσοχή των επενδυτών είναι στραμμένη και στις αποφάσεις του ΟΠΕΚ+ για την παραγωγή πετρελαίου στην παγκόσμια αγορά, εν μέσω της ενεργειακής κρίσης που συνεχίζεται λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Σημειώνεται πως οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν νέο γύρο κυρώσεων κατά της Ρωσίας, με «πάγωμα» συναλλαγών με τις ΗΠΑ και την απαγόρευση εισόδου στη χώρα για σειρά Ρώσων αξιωματούχων, όπως η εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα και ο Σεργκέι Ρολντούγκιν, εργολάβος που θεωρείται από τους στενούς συνεργάτες του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Μάκρο

Με το χαμηλότερο ρυθμό των τελευταίων 2 ετών προχώρησε η δημιουργία θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ για τον Μάιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της ADP που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Ειδικότερα, για τον περασμένο μήνα δημιουργήθηκαν 128.000 νέες θέσεις εργασίας, από τις 202.000 του Απριλίου και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones ανέμεναν 299.000 θέσεις εργασίας.

Πρόκειται για τη μικρότερη δημιουργία θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ από τον Απρίλιο του 2020 και το πρώτο μεγάλο «χτύπημα» του κορονοϊού στην αμερικανική αγορά εργασίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider