Wall Street: Οι Big Tech έχασαν πάνω από 1 τρισ. δολάρια σε τρεις «καταστροφικές» συνεδριάσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Οι Big Tech έχασαν πάνω από 1 τρισ. δολάρια σε τρεις «καταστροφικές» συνεδριάσεις
Οι μετοχές του αμερικανικού χρηματιστηρίου συνολικά έχουν ξεπουλήσει «άγρια» από όταν η Fed αύξησε το βασικό της επιτόκιο την Τετάρτη.

Πάνω από 1 τρισ. δολάρια από την χρηματιστηριακή τους αξία έχουν χάσει οι μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας στον κόσμο στις τελευταίες τρεις «καταστροφικές» συνεδριάσεις της Wall Street.

Οι μετοχές του αμερικανικού χρηματιστηρίου συνολικά έχουν ξεπουλήσει «άγρια» από όταν η Fed αύξησε το βασικό της επιτόκιο την Τετάρτη, αλλά ο κλάδος της τεχνολογίας έχει υποφέρει ακόμα περισσότερο από άλλους τομείς της οικονομίας.

Οι επενδυτές έχουν πλέον λιγότερο ενδιαφέρον για τις τεχνολογικές εταιρείες που ήταν κυρίαρχες στην εντυπωσιακή άνοδο της αγοράς τα τελευταία χρόνια, μεταξύ άλλων κατά τη διάρκεια της πανδημίας, και τώρα κατευθύνουν ολοένα περισσότερα χρήματα προς πιο ασφαλείς επενδυτικούς προορισμούς, συμπεριλαμβανομένων βασικών προϊόντων όπως η Campbell Soup, η General Mills και η J.M. Smucker.

Σύμφωνα με το CNBC, η Apple, η πιο «ακριβή» εισηγμένη εταιρεία στον κόσμο, έχει χάσει αξία 220 δισ. δολαρίων από το κλείσιμο των συναλλαγών την Τετάρτη, την ημέρα που ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ δήλωσε ότι ο πληθωρισμός είναι πολύ υψηλός και ότι δεν υπάρχουν σχέδια για αύξηση των επιτοκίων περισσότερο από 50 μονάδες βάσης.

Οι αγορές αρχικά αξιολόγησαν θετικά τα σχόλια του Πάουελ, αλλά η αισιοδοξία εξανεμίστηκε τις επόμενες ημέρες. Οι μετοχές υποχώρησαν την Πέμπτη, υποχώρησαν ξανά την Παρασκευή και στη συνέχεια συνέχισαν να πέφτουν τη Δευτέρα.

Ο S&P 500 έπεσε κάτω από το όριο των 4.000 μονάδων τη Δευτέρα, έχοντας υποχωρήσει κατά 7% από το κλείσιμο της Τετάρτης, ενώ ο Nasdaq 100 υποχωρεί σχεδόν κατά 10% το ίδιο σύντομο διάστημα.

Οι άλλες μεγάλες απώλειες τις τελευταίες τρεις ημέρες συναλλαγών, είναι οι ακόλουθες:

  • Η Microsoft έχει χάσει περίπου 189 δισ. δολάρια σε αξία.
  • Η πτώση της Tesla καταγράφεται στα 199 δισ. δολάρια, μήνες αφότου είδε την αποτίμησή της να πέφτει κάτω από το 1 τρισ. δολάρια.
  • Η κεφαλαιοποίηση της Amazon μειώθηκε κατά 173 δισ. δολάρια.
  • Η Alphabet, μητρική της Google, αξίζει 123 δισ. δολάρια λιγότερο από την προηγούμενη εβδομάδα.
  • Η ζημιά της εταιρείας κατασκευής καρτών γραφικών Nvidia ανέρχεται στα 85 δισ. δολάρια.
  • Τέλος, η μητρική Meta Platforms του Facebook έχει χάσει 70 δισ. δολάρια σε αξία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Wall Street: «Έχασε» τις 4.000 μονάδες ο S&P 500 - Πτώση 650 μονάδων ο Dow, στο -4,3% ο Nasdaq

Συνεχίζεται η κατρακύλα στην Wall Street - «Βουτιά» 4% για τον Nasdaq, χάνει τις 4.000 μονάδες ο S&P

Σε «ελεύθερη πτώση» τα futures της Wall Street πριν από το πρώτο «καμπανάκι» της εβδομάδας

gazzetta
gazzetta reader insider insider