Ανοιχτή από τον ΟΠΕΚ+ η περαιτέρω αύξηση στην παραγωγή πετρελαίου από τον Ιούνιο 

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανοιχτή από τον ΟΠΕΚ+ η περαιτέρω αύξηση στην παραγωγή πετρελαίου από τον Ιούνιο 
Η Μόσχα εκτιμά ότι η παραγωγή πετρελαίου της Ρωσίας θα είναι κατά 17% μειωμένη για το 2022 σε ετήσιο επίπεδο, λόγω των επιπτώσεων για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Τα μέλη του Οργανισμού Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών (ΟΠΕΚ) και οι σύμμαχοι τους ενδέχεται να προχωρήσουν σε περαιτέρω αύξηση της παραγωγής «μαύρου χρυσού» προς την παγκόσμια αγορά τον Ιούνιο από αυτή που «τρέχει» σήμερα.

Σύμφωνα με στελέχη του ΟΠΕΚ+ που μίλησαν στο Reuters, στην τηλεδιάσκεψη των μελών του Οργανισμού και των συμμάχων του θα γίνει στις 5 Μαΐου ενδέχεται να συμφωνηθεί μεγαλύτερη αύξηση της ημερήσιας παραγωγής από αυτή που έχει συμφωνηθεί μέχρι σήμερα, η οποία προβλέπει αύξηση 432.000 βαρελιών ανά ημέρα κάθε μήνα μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζεται πως για τον Μάρτιο η συνολική παραγωγή πετρελαίου του ΟΠΕΚ+ εμφανίστηκε μειωμένη έναντι του στόχου, κατά 1,45μ εκατ. βαρέλια ανά ημέρα, καθώς οι κυρώσεις της Δύσης κατά της Ρωσίας για τον πόλεμο στην Ουκρανία επηρέασαν αρνητικά την παραγωγή πετρελαίου της Μόσχας, με τη Ρωσία να είναι η δεύτερη μεγαλύτερη παραγωγός πετρελαίου του ΟΠΕΚ=.

Το Reuters ανέφερε την Τετάρτη πως η Μόσχα εκτιμά ότι η παραγωγή πετρελαίου της Ρωσίας θα είναι κατά 17% μειωμένη για το 2022 σε ετήσιο επίπεδο, λόγω των επιπτώσεων για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider