Σε πτωτική τροχιά το πετρέλαιο υπό το φόβο νέων lockdown στην Κίνα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε πτωτική τροχιά το πετρέλαιο υπό το φόβο νέων lockdown στην Κίνα
Το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 97,71 δολάρια και το Brent στα 101,67 δολάρια.

Κοντά στα 100 δολάρια κινούνται οι τιμές του Brent την Τρίτη, μετά την απότομη πτώση της προηγούμενης συνεδρίασης λόγω των ανησυχιών ότι τα συνεχιζόμενα lockdown Covid-19 στην Κίνα θα εξαντλήσουν τη ζήτηση και ενώ το δολάριο ΗΠΑ κατέγραψε άνοδο σε υψηλό δύο ετών.

Στην Κίνα, τα lockdown για την αντιμετώπιση εξάπλωσης των κρουσμάτων στη Σαγκάη διανύουν την τέταρτη εβδομάδα τους ενώ αυξάνονται οι φόβοι για επέκταση των περιοριστικών μέτρων σε ακόμη περισσότερες περιοχές της χώρας.

«Το χτύπημα από τα lockdown στην Κίνα μεταφράζονται σε πάνω από ένα εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα και τα μαζικά τεστ σε 12 περιοχές τις επόμενες πέντε ημέρες θα καθορίσουν την επόμενη σημαντική κίνηση για τις τιμές του αργού», έγραψε σε σημείωμα ο Edward Moya, ανώτερος αναλυτής αγοράς στην OANDA.

Το δολάριο ΗΠΑ έφτασε επίσης σε υψηλό δύο ετών τη Δευτέρα, καθιστώντας το πετρέλαιο πιο ακριβό για άλλους κατόχους νομισμάτων.

«Οι φόβοι για την προσφορά δεν βρίσκονται στο επίκεντρο.Τώρα οι έμποροι έχουν να αντιμετωπίσουν ένα δολάριο σε ανοδική τροχιά που προσθέτει επιπλέον πίεση σε όλα τα εμπορεύματα», δήλωσε ο Moya.

Την Τρίτη το μεσημέρι (13:03 ώρα Ελλάδος), το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 97,71 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 0,842 και το Brent στα 101,67 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 0,64%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

The Times: Η ΕΕ ετοιμάζεται για την επιβολή «έξυπνων κυρώσεων» στο ρωσικό πετρέλαιο

Οικονόμου: Ενεργειακή ασφάλεια με την ένταξη της προβλήτας LNG στη Ρεβυθούσα σε επιχειρησιακό πρόγραμμα

Ρεβυθούσα: Ξεκίνησε η διαδικασία προμήθειας της νέας δεξαμενής LNG – Έως 30 Ιουλίου η παράδοση

gazzetta
gazzetta reader insider insider