Με αρνητικό πρόσημο άνοιξαν και οι ευρωαγορές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με αρνητικό πρόσημο άνοιξαν και οι ευρωαγορές

Πτωτικά ξεκίνησαν και οι ευρωπαϊκοί δείκτες καθώς οι επενδυτές επηρεάστηκαν αρνητικά από την πτώση των κινεζικών μετοχών.

Ειδικότερα, στις 10:50, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,46% στις 6.363,82 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει πτώση 0,25% στις 11.284,88 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται ανοδικά κατά 0,51% στις 4.920,87 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει απώλειες 0,66% στις 381,83 μονάδες, με όλους τους επιμέρους κλάδους να κινούνται αρνητικά.

Στο ταμπλό απώλειες σημειώνει η Anglo American η μετοχή της οποίας υποχωρεί κατά 2,5%, η Rio Tinto Group είναι στο -1,3% και η BHP Billiton στο -1,4%. Η άνοδος του δολαρίου πλήττει και σήμερα τον κλάδο των εμπορευμάτων, ειδικά εκείνον των μεταλλευμάτων.

Πτωτικά κινείται και ο κλάδος των κατασκευαστών ακινήτων στο Λονδίνο, καθώς νέα στοιχεία έδειξαν ότι ο ρυθμός αύξησης των τιμών υποχώρησε σημαντικά το Νοέμβριο. Η Persimmon υποχωρεί κατά 0,7% και η Bovis Homes Group είναι στο -0,4%.

Τέλος, το βλέμμα των επενδυτών σήμερα είναι στραμμένο στα στοιχεία για την οικονομική εμπιστοσύνη, τα οποία θα ανακοινωθούν σήμερα, καθώς μπορεί να αποτελέσουν μια βασική παράμετρο για τις πιθανές αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την επόμενη εβδομάδα. Στις 3 Δεκεμβρίου, συνεδριάζει η ΕΚΤ, από την οποία η αγορά αναμένει να λάβει περαιτέρω δράση για τη στήριξη της οικονομίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider