Άνοδος 3,06% για τον Stoxx 600 - Αισιόδοξοι οι επενδυτές για κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Άνοδος 3,06% για τον Stoxx 600 - Αισιόδοξοι οι επενδυτές για κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία
Ανανεωμένη η αισιοδοξία των επενδυτών για τις συζητήσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας.

Σε θετικό έδαφος έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές, εν μέσω μιας ανανεωμένης αισιοδοξίας για τις συζητήσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας και ενώ οι διεθνείς αγορές περιμένουν τη συνεδρίαση της Fed, όπου αναμένεται να προχωρήσει στην πρώτη αύξηση επιτοκίων από το 2018.

Η νομισματική επιτροπή (FOMC) της Fed ολοκληρώνει σήμερα τη διήμερη συνεδρίαση, με τους επενδυτές να αναμένουν την ανακοίνωση για την πρώτη αύξηση των βασικών επιτοκίων της από το 2018. Οι αγορές έχουν προεξοφλήσει πως η τράπεζα θα ανακοινώσει μια αύξηση των επιτοκίων κατά 0,25%, με την προσοχή να στρέφεται στα όσα θα πει ο διοικητής της Fed, Τζερόμ Πάουελ, ενώ αναμένουν πρόβλεψη για επιπλέον πέντε ή έξι αυξήσεις επιτοκίων εντός του 2022.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύθηκε 3,06% κλείνοντας στις 448,45 μονάδες. Στη Γερμανία ο DAX κατέγραψε κέρδη 3,76% στις 14.440 μονάδες, στη Γαλλία ο CAC 40 κέρδισε 3,68% στις 6.588 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 είδε άνοδο 1,63% στις 7.291 μονάδες. Στην περιφέρεια, ο FTSE MIB στο Μιλάνο σημείωσε άνοδο 3,34% στις 24,284 μονάδες. Ο ισπανικός IBEX 35 κινήθηκε ανοδικά με 1,75% στις 8.380 μονάδες.

Οι τεχνολογικές μετοχές είχαν άνοδο άνω του 6,5% καταγράφοντας τα περισσότερα κέρδη.

Σε επιχειρηματικό επίπεδο, σημαντική άνοδο κατέγραψαν τα κέρδη και τα έσοδα της Inditex, με τον ισπανικό όμιλο ένδυσης -ιδιοκτήτη των Zara- να σημειώνει κάμψη στις πωλήσεις του για το τέλος του 2021 λόγω της αναζωπύρωσης της πανδημίας του κορονοϊού. Η μετοχή της ενισχύεται 0,6%.

Παράλληλα, μείωση της κερδοφορίας για το 2022 αναμένει η BMW, καθώς η κρίση του πολέμου στην Ουκρανία αναμένεται να επηρεάσει αρνητικά τα αποτελέσματα της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Ωστόσο, η μετοχή της σημειώνει άνοδο 1,9%.

Σε συνέχεια των κυρώσεων της Δύσης προς τη Ρωσία, το ρωσικό κράτος πρόκειται να πληρώσει 117 εκατ. δολάρια σε τόκους σε δύο κρατικά ευρωομόλογα την Τετάρτη, την πρώτη από τις τέσσερις πληρωμές στους πιστωτές τον Μάρτιο, καθώς η χώρα αντιμετωπίζει την προοπτική αθέτησης του χρέους της.

Επιμέλεια Χρυσάνθη Στέτου

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σε «βαθύ πράσινο» οι δείκτες στην Wall Street εν αναμονή των ανακοινώσεων της Fed

ΙΕΑ: Κίνδυνος για σοκ στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου - Να αναλάβει δράση ο ΟΠΕΚ

Χρηματιστήριο: Εκτίναξη πάνω από τις 870 μονάδες με «γενική επιστράτευση»

gazzetta
gazzetta reader insider insider