Ο πόλεμος στην Ουκρανία βλάπτει την BMW - Αναμένει κάμψη κερδών για το 2022

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο πόλεμος στην Ουκρανία βλάπτει την BMW - Αναμένει κάμψη κερδών για το 2022
Η διοίκηση της εταιρείας αναμένει πως η κρίση με την έλλειψη των ημιαγωγών θα συνεχιστεί και θα αρχίσει να βελτιώνεται από το β' εξάμηνο του 2022.

Υποχώρηση στην κερδοφορία της για το 2022 αναμένει η BMW, καθώς η κρίση του πολέμου στην Ουκρανία αναμένεται να επηρεάσει αρνητικά τα αποτελέσματα της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Σύμφωνα με το Bloomberg, τα κέρδη της BMW από τις πωλήσεις αυτοκινήτων για το τρέχον έτος αναμένεται να αυξηθούν μεταξύ του 7% και του 9% ενώ σε περίπτωση που δεν θα υπήρχε ο πόλεμος στην Ουκρανία τα κέρδη θα ενισχύονταν από 8% έως 10%. Για το 2021 τα κέρδη από τις πωλήσεις αυτοκινήτων της BMW αυξήθηκαν 10%.

Η παραγωγή οχημάτων αναμένεται να φτάσει τα 2,5 εκατ. για το 2022, σε παρόμοια επίπεδα με αυτά του 2021.

Ακόμα, η διοίκηση της εταιρείας αναμένει πως η κρίση με την έλλειψη των ημιαγωγών θα συνεχιστεί και θα αρχίσει να βελτιώνεται από το β' εξάμηνο του 2022.

Στην ηλεκτροκίνηση, η BMW αναμένει πως 15 πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα θα έχουν μπει σε ρυθμούς πλήρους παραγωγής εντός του 2022, ενώ η εταιρεία ανακοίνωσε πως αναπτύσσει νέες τεχνολογίες μπαταριών με στόχο το 50% των συνολικών πωλήσεων οχημάτων της μέχρι το 2030 να είναι αποκλειστικά ηλεκτρικά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η BMW απέκτησε το βελτιωτικό οίκο Alpina

gazzetta
gazzetta reader insider insider