Τι συνέβη στο Χρηματιστήριο Μετάλλων με το «άλμα» στο νικέλιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τι συνέβη στο Χρηματιστήριο Μετάλλων με το «άλμα» στο νικέλιο
Τα σχόλια του CEO του LME υπαινίσσονται το μέγεθος των πιθανών ζημιών που αντιμετώπισαν οι brokers και οι traders καθώς οι τιμές υπερδιπλασιάστηκαν την Τρίτη.

Σημαντικές δυσκολίες στη συνέχιση των δραστηριοτήτων τους αντιμετώπισαν ορισμένοι traders στο Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου την Τρίτη με την εκτόξευση τις τιμής του νικέλιου και αυτός ήταν ο λόγος που υπήρξε αναστολή διαπραγμάτευσης, σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Matthew Chamberlain.

Τα σχόλια του του CEO του LME υπαινίσσονται το μέγεθος των πιθανών ζημιών που αντιμετώπισαν οι brokers και οι traders καθώς οι τιμές υπερδιπλασιάστηκαν την Τρίτη. Συγκεκριμένα η τιμή του νικελίου από 52.000 δολάρια περίπου τη Δεύτερα εκτοξεύθηκε χθες στα 100.000 δολάρια, όταν και «πάγωσε» η συνεδρίαση.

Το Bloomberg ανέφερε ότι ορισμένοι brokers ήδη ταλαιπωρούνταν από μια παρόμοια πρωτοφανή άνοδο τη Δευτέρα, με μια μονάδα της China Construction Bank να λαμβάνει περισσότερο χρόνο για να καταθέσει εξασφαλίσεις στο Xρηματιστήριο για να καλύψει τις ζημίες (margin calls πολλών δισ.) από την κορυφαία εταιρεία παραγωγής νικελίου Tsingshan Holding Group Co.

«Θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο για ορισμένους από τους συμμετέχοντες στην αγορά μας να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους», δήλωσε ο Chamberlain σε συνέντευξή του στο Bloomberg TV.

Η διαπραγμάτευση παραμένει υπό αναστολή στην αγορά νικελίου και το Χρηματιστήριο δεν αναμένει άνοιγμα συνεδρίασης τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή. Και ακόμη και μετά την επανεκκίνηση, θα διατηρήσει ορισμένους μηχανισμούς για να μην υπάρξει περαιτέρω εκτροχιασμός όπως για παράδειγμα ημερήσιο όριο 10% στις κινήσεις των τιμών.

Το χρηματιστήριο είπε ότι εξετάζει επίσης έναν μηχανισμό για τη μείωση των short θέσεων στην αγορά πριν από την επανεκκίνηση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider