Χρυσός: Κέρδη για την εβδομάδα παρά τις νέες απώλειες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρυσός: Κέρδη για την εβδομάδα παρά τις νέες απώλειες
Οι απώλειες του δολαρίου έδωσαν το περιθώριο στο πολύτιμο μέταλλο να ολοκληρώσει την εβδομάδα με μικρά κέρδη.

Ήπιες απώλειες για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση κατέγραψαν την Παρασκευή οι τιμές του χρυσού, ωστόσο οι απώλειες του δολαρίου έδωσαν το περιθώριο στο πολύτιμο μέταλλο να ολοκληρώσει την εβδομάδα με μικρά κέρδη της τάξης του 1%.

Πιο αναλυτικά, τα συμβόλαια Φεβρουαρίου του χρυσού στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης διαμορφώθηκαν στα 1.816,5 δολάρια/ουγγιά, σημειώνοντας απώλειες 4,9 δολαρίων/ουγγιά ή 0,3%.

Ωστόσο, οι ανησυχίες για την αύξηση του πληθωρισμού σε υψηλά σχεδόν τεσσάρων δεκαετιών σε συνδυασμό με τις ασθενικές επιδόσεις του δολαρίου έφεραν κέρδη σε εβδομαδιαία κλίμακα για τον χρυσό, σηματοδοτώντας την πέμπτη εβδομάδα με θετικό κλείσιμο από τις αρχές Δεκεμβρίου.

«Στον απόηχο των καταστροφικών στοιχείων για τις λιανικές πωλήσεις, οι τιμές ενισχύθηκαν στιγμιαία, ωστόσο αργότερα υποχώρησαν εξαιτίας της εξασφάλισης κερδών από τους επενδυτές», τόνισε ο επικεφαλής αναλυτής της SIA Wealth Management, Κόλιν Σιεζίνσκι.

Στα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι παραδόσεως Μαρτίου έκλεισε την εβδομάδα με σωρευτική άνοδο 2,3% στα 22,918 δολάρια/ουγγιά, παρά τις σημερινές απώλειες που άγγιξαν το 1,1% ή τα 0,24 δολάρια/ουγγιά. Απώλειες και για τον χαλκό Μαρτίου που σημείωσε πτώση 2,61% και έκλεισε στα 4.421 δολάρια/λίβρα.

Τέλος, η πλατίνα Απριλίου διαμορφώθηκε στα 964,6 δολάρια ανά ουγγιά με απώλειες 0,8%, ενώ το παλλάδιο Μαρτίου έκλεισε στα 1.878 δολάρια/ουγγιά, με εβδομαδιαία κέρδη άνω του 2%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

CEO Barrick Gold: Τα crypto δεν θα αντικαταστήσουν τον χρυσό ως αντιστάθμισμα στον πληθωρισμό

gazzetta
gazzetta reader insider insider