Αγορές | Commodities
13-01-2022 | 21:23

Χρυσός: Έσπασε το νικηφόρο σερί μετά από τέσσερις συνεδριάσεις

Newsroom
Μοιράσου το
Χρυσός: Έσπασε το νικηφόρο σερί μετά από τέσσερις συνεδριάσεις
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Οι τιμές στα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού υποχώρησαν την Πέμπτη, σηματοδοτώντας έτσι την πρώτη τους απώλεια σε πέντε συνεδριάσεις, κάτω από το βάρος μιας ανόδου του δείκτη τιμών παραγωγού στις ΗΠΑ για το μήνα Δεκέμβριο η οποία διέψευσε τις προσδοκίες της αγοράς.

Σημειώνεται πως την Τετάρτη, oι τιμές του πολύτιμου μετάλλου κατέγραφαν κέρδη για τέσσερις συνεχείς συνεδριάσεις, ανερχόμενες στο υψηλότερο επίπεδο από τις 31 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet.

Ωστόσο, η τιμή του χρυσού στα συμβόλαια παράδοσης Φεβρουαρίου την Πέμπτη, υποχώρησε 5,9 δολάρια ή 0,3%, στις 1.821,40 δολάρια η ουγγιά.

Στα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι Μαρτίου διαμορφώθηκε στα 23,185 δολάρια/ουγγιά, σημειώνοντας απώλειες 0,1%, ενώ ο χαλκός παραδόσεως Μαρτίου έχασε 0,7% και έκλεισε στα 4,545 δολάρια/λίβρα.

Απώλειες 1% και για τα συμβόλαια παραδόσεως Απριλίου για την πλατίνα που διαμορφώθηκαν στα 970,5 δολάρια/ουγγιά, ενώ πτώση 0,6% σημείωσε το παλλάδιο Μαρτίου, που έκλεισε στα 1.903,5 δολάρια/ουγγιά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Σε νέο ιστορικό υψηλό οι τιμές παραγωγού για τον Δεκέμβριο