ΗΠΑ: Σε νέο ιστορικό υψηλό οι τιμές παραγωγού για τον Δεκέμβριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Σε νέο ιστορικό υψηλό οι τιμές παραγωγού για τον Δεκέμβριο
Υπό των εκτιμήσεων των αναλυτών τα στοιχεί για τον δείκτη τιμών παραγωγού στην αμερικανική οικονομία.

Άνοδο σε νέα επίπεδα ρεκόρ κατέγραψε ο δείκτης τιμών παραγωγού στις ΗΠΑ για τον Δεκέμβριο του 2021, σε μια ακόμα ένδειξη για τις πληθωριστικές πιέσεις που αντιμετωπίζει η αμερικανική οικονομία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του αμερικανικού υπουργείο Εργασίας, οι τιμές παραγωγού σε ετήσιο επίπεδο αυξήθηκαν 9,7% από άνοδο 9,6% που είχαν σημειώσει τον Δεκέμβριο του 2020 και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια άνοδο στο 9,8%.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ετήσια αύξηση του δείκτη από τότε που άρχισαν να καταγράφονται τα σχετικά στοιχεία, το 2010, σύμφωνα με το CNBC.

Σε μηνιαίο επίπεδο, οι τιμές παραγωγού αυξήθηκαν 0,2% έναντι αύ

Οι δομικές τιμές παραγωγού, εκτός των τροφίμων και της ενέργειας, αυξήθηκαν για τον Δεκέμβριο σε ετήσιο επίπεδο κατά 8,3% (από 7,7% τον Δεκέμβριο του 2020 και αντί εκτίμησης των αναλυτών για άνοδο 8%) και σε μηνιαίο επίπεδο κατά 0,5% (από 0,7% τον Νοέμβριο, εντός των εκτιμήσεων των αναλυτών).

Υπενθυμίζεται πως ο δείκτης τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ για τον Δεκέμβριο έφτασε τον 7%, στη μεγαλύτερη ετήσια αύξηση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ από το καλοκαίρι του 1982.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στο 7% ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ για τον Δεκέμβριο - Κοντά σε ρεκόρ 40 ετών

gazzetta
gazzetta reader insider insider