Μικτά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - Προβληματίζει ο πληθωρισμός

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μικτά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - Προβληματίζει ο πληθωρισμός
Η αύξηση του πληθωρισμού τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρωζώνη δημιουργεί προβληματισμό μεταξύ των επενδυτών.

Χωρίς ιδιαίτερες διακυμάνσεις ολοκλήρωσαν τις συνεδριάσεις της Πέμπτης οι κυριότεροι ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες, με την αύξηση του πληθωρισμού τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρωζώνη να δημιουργεί προβληματισμό μεταξύ των επενδυτών.

Συγκεκριμένα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 διαμορφώθηκε στις 485,96 μονάδες, υποχωρώντας οριακά κατά 0,05%, με τον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας να ενισχύεται κατά 1,6%, ενώ απώλειες 1,2% κατέγραψε ο τομέας των αγαθών για νοικοκυριά.

Στους εγχώριους δείκτες, ο γερμανικός DAX ολοκλήρωσε την συνεδρίαση υψηλότερα κατά 0,13% στις 16.031 μονάδες, την στιγμή που ο γαλλικός CAC έκλεισε με απώλειες 0,5% στις 7.201 μονάδες.

Στον αντίποδα, μικρά κέρδη 0,16% σημείωσε ο βρετανικός FTSE 100 που διαμορφώθηκε στις 7.254 μονάδες, όπως και ο FTSE MIB στο Μιλάνο που έκλεισε στις 27.834 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,43%. Τέλος, ο ισπανικός IBEX 35 διαμορφώθηκε στις 8.811 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,47%.

Στο ταμπλό, ισχυρά κέρδη άνω του 9% κατέγραψε η ολλανδική εταιρεία παραγωγής τσιπ BE Semiconductor, οδηγώντας τα κέρδη μεταξύ των εταιρειών του STOXX 600, ενώ σημαντικές απώλειες άνω του 21% κατέγραψε η βρετανική Countryside Properties, στον απόηχο της παραίτησης του διευθύνοντος συμβούλου.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Σημαντική αύξηση για τις πωλήσεις της Marks & Spencer στη χρήση του γ' τριμήνου, διεθνώς αλλά και στη Βρετανία, ανακοίνωσε η διοίκηση του ομίλου λιανικής.

Ειδικότερα, για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε την 1η Ιανουαρίου που πωλήσεις του ομίλου ενισχύθηκαν 19% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα, σε 3,27 δισ. στερλίνες.

Η διοίκηση της Marks & Spencer αναφέρει πως εάν δεν προκύψουν νέα lockdown λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, αναμένει κέρδη προ φόρων για το σύνολο του οικονομικού έτους στα 500 εκατ. στερλίνες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Wall Street: Αρνητικό γύρισμα και απώλειες 2% για τον Nasdaq

gazzetta
gazzetta reader insider insider