Υψηλό 5 εβδομάδων για το πετρέλαιο - Το ράλι συνεχίζεται

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Υψηλό 5 εβδομάδων για το πετρέλαιο - Το ράλι συνεχίζεται
Στο κλείσιμο της συνεδρίασης, την Τετάρτη 29/12, το αργό (WTI) παραδόσεως Φεβρουαρίου πρόσθεσε 0,8% στα 76,56 δολάρια το βαρέλι, καταγράφοντας το υψηλότερο επίπεδο από τις 24 Νοεμβρίου. 

Συνεχίζεται το ράλι του μήνα, με τις τιμές του πετρελαίου να «κλείνουν» τη συνεδρίαση της Τετάρτης σε υψηλό επίπεδο πέντε εβδομάδων, με φόντο τα στοιχεία που έδειξαν μεγάλη μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων αργού, κάτι που υποδηλώνει πιο ισχυρή ζήτηση για ενέργεια.

Σύμφωνα με το CNBC, η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας των ΗΠΑ (ΕΙΑ) ανακοίνωσε ότι τα αμερικανικά αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 3,576 εκατ. βαρέλια σε εβδομαδιαία βάση, μέχρι τις 24 Δεκεμβρίου, ενώ πηγές ανέφεραν ότι το American Petroleum Institute αργά την Τρίτη εκτιμούσε ότι τα αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 3,09 εκατομμύρια βαρέλια στην ίδια περίοδο.

Στο κλείσιμο της συνεδρίασης, την Τετάρτη 29/12, το αργό (WTI) παραδόσεως Φεβρουαρίου πρόσθεσε 0,8% στα 76,56 δολάρια το βαρέλι, καταγράφοντας το υψηλότερο επίπεδο από τις 24 Νοεμβρίου.

Πρόκειται για την έκτη διαδοχική συνεδρίαση κερδών και είναι το μεγαλύτερο ανοδικό σερί για το WTI από το 8ήμερο ράλι που ολοκληρώθηκε στις 10/02, σύμφωνα με την FactSet.

Το Brent παραδόσεως Φεβρουαρίου ενισχύθηκε κατά 0,4%, στα 79,23 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe, στο υψηλότερο επίπεδο από τις 25 Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider