Πέμπτη ανοδική συνεδρίαση για το αργό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πέμπτη ανοδική συνεδρίαση για το αργό
Το αργό πετρέλαιο WTI, Φεβρουαρίου σημείωσε άνοδο 41 σεντς, ή 0,5%, κλείνοντας στα 75,98 δολάρια το βαρέλι.

Την πέμπτη διαδοχική άνοδο σημείωσαν οι τιμές του αργού πετρελαίου, με στήριξη από τις ελπίδες ότι η παραλλαγή Όμικρον του κορονοϊού θα έχει περιορισμένο μόνο αντίκτυπο στην οικονομική ανάπτυξη.

Το αργό πετρέλαιο WTI, Φεβρουαρίου σημείωσε άνοδο 41 σεντς, ή 0,5%, κλείνοντας στα 75,98 δολάρια το βαρέλι. Το συμβόλαιο είχε φτάσει σε ενδοσυνεδριακό υψηλό στα 76,92 δολάρια, ενώ χθες ενισχύθηκε 2,4%.

Το Brent Φεβρουαρίου κέρδισε 34 σεντς, ή 0,4%, στα 78,94 δολάρια το βαρέλι, έπειτα από άνοδο 3,2% τη Δευτέρα. Το συμβόλαιο έχει ενισχυθεί στις πέντε από τις τελευταίες έξι συνεδριάσεις, ενώ κινείται στο υψηλότερο επίπεδο από τις 25 Νοεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του Dow Jones.

Σημειώνεται πως οι επενδυτές αναμένουν τη συνάντηση του OPEC και των συμμάχων, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, του OPEC+, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 4 Ιανουαρίου. Εκεί θα αξιολογηθούν τα σχέδια για ενίσχυση της ημερήσιας παραγωγής πετρελαίου στα 400.000 βαρέλια ημερησίως από τον Φεβρουάριο.

Εντωμεταξύ, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου για τον Ιανουάριο έχασαν 0,5 σεντ, ή 0,1%, για να διαμορφωθούν στα 4,0550 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες.

Το πετρέλαιο θέρμανσης Ιανουαρίου διαπραγματεύτηκε κατά 1,79 σεντς, ή 0,8%, υψηλότερα στα 2,3714 δολάρια ανά γαλόνι, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης βενζίνης Ιανουαρίου σημείωσαν άνοδο 1,32 σεντς, ή 0,6%, στα 2,2471 δολάρια ανά γαλόνι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider