Συνεχίζεται η μείωση στην τιμή του φυσικού αερίου - Το μεγαλύτερο πτωτικό σερί σε ένα χρόνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνεχίζεται η μείωση στην τιμή του φυσικού αερίου - Το μεγαλύτερο πτωτικό σερί σε ένα χρόνο
Ο δείκτης φυσικού αερίου στην Ολλανδία υποχώρησε για πέμπτη ημέρα, έως και 9,2% στο Άμστερνταμ.

Διεύρυνε το σερί πτώσης του το ευρωπαϊκό φυσικό αέριο, καταγράφοντας το μεγαλύτερο σε πάνω από ένα χρόνο, καθώς οι αποστολές από τις ΗΠΑ φαίνονται ικανές να μειώσουν την ενεργειακή κρίση. Ο δείκτης φυσικού αερίου στην Ολλανδία υποχώρησε για πέμπτη ημέρα, έως και 9,2% στο Άμστερνταμ.

Σύμφωνα με το Bloomberg, περισσότερα πλοία που μεταφέρουν υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) κατευθύνονται προς την Ευρώπη, αυξάνοντας τις προσδοκίες ότι οι νέες προμήθειες θα βοηθήσουν στην εξισορρόπηση της αγοράς.

Οι τιμές μειώνονται μετά την εκτίναξη σε επίπεδα ρεκόρ την προηγούμενη εβδομάδα εν μέσω χαμηλών θερμοκρασιών και μιας ισχυρής μείωσης των ροών φυσικού αερίου από τη Ρωσία. Ενώ ο ήπιος καιρός σε μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής Ευρώπης την επόμενη εβδομάδα θα περιορίσει τη ζήτηση ενέργειας, οι χώροι αποθήκευσης εξακολουθούν να είναι περίπου 23% κάτω από το μέσο όρο της πενταετίας για αυτήν την εποχή του χρόνου.

Ο αριθμός των αμερικανικών φορτίων LNG που κατευθύνονται προς τα ευρωπαϊκά λιμάνια αυξήθηκε κατά ένα τρίτο το Σαββατοκύριακο. Ωστόσο, η αγορά παραμένει επιφυλακτική καθώς οι προβλέψεις δείχνουν πως οι θερμοκρασίες θα υποχωρήσουν κάτω από το κανονικό τη δεύτερη εβδομάδα του Ιανουαρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider