Διαδικαστικού τύπου συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο - Συνέχεια στη συσσώρευση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διαδικαστικού τύπου συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο - Συνέχεια στη συσσώρευση
Χρηματιστήριο
Ήπια άνοδο στο Χρηματιστήριο, δίχως να πείσει συνεχίζοντας στη συσσώρευση.

Το σερί συνεχίζεται έστω και ηπιότερα στη Wall Street αλλά και στις ευρωπαϊκές με το Χρηματιστήριο να υποαποδίδει, χάνοντας όπως όλα δείχνουν άλλο ένα «βαγόνι» ανόδου. Η εικόνα της αγοράς αποδεικνύεται ιδιαίτερα προβληματική με την αδυναμία κίνησης προς τα εμπρός και της πολύμηνης συσσώρευσης αλλά και του ιδιαίτερα χαμηλού τζίρου που φανερώνει πως ένα μεγάλο μέρος των κεφαλαίων παραμένει εκτός της εγχώριας αγοράς, χωρίς να επιλέγει να τοποθετηθεί σε τίτλους με καλά θεμελιώδη μεγέθη.

Σε όλα αυτά έρχονται να προστεθούν και τα νέα δεδομένα από την πανδημία, με τα κρούσματα να χτυπούν νέο υψηλό σήμερα ξεπερνώντας τα 20.000 κρούσματα. Οι ειδικοί συνεδριάζουν αύριο Τετάρτη φέρνοντας πιο μπροστά τα νέα μέτρα ενώ όπως ανακοίνωσε ο κ. Πλεύρης, επανέρχεται το ωράριο στην εστίαση και τη διασκέδαση, με τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος να κατεβάζουν «ρολά» στις 12 το βράδυ.

Στα παραπάνω καταστήματα θα επιτρέπεται η παρουσία μόνο καθήμενων θαμώνων, με όριο τα έξι άτομα ανά τραπέζι και παράλληλα θα υπάρχουν και μετρικές αποστάσεις. Σε πρώτη φάση αποφασίστηκε να μην επιβληθεί απαγόρευση της μουσικής, ωστόσο τόνισε πως σε περίπτωση που παρατηρηθεί μη τήρηση των μέτρων, τότε η μουσική θα διακοπεί.

Παράλληλα, η τηλεργασία θα εφαρμόζεται σε ποσοστό έως και 50% στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, ανάλογα με τις δυνατότητες της κάθε υπηρεσίας, ενώ θα υπάρχει και κυλιόμενο ωράριο.

Η χρήση μάσκας υψηλής προστασίας ή διπλής χειρουργικής μάσκας παραμένει υποχρεωτική για τους επιβάτες των ΜΜΜ και τους πελάτες υπεραγορών και σούπερ μάρκετ, ενώ από 3/1 το μέτρο θα επεκταθεί και στους εργαζόμενους στον κλάδο της εστίασης. Παράλληλα, θα υπάρχει σύσταση για μάσκα υψηλής προστασίας ή εναλλακτικά διπλή μάσκα, γενικά όπου υπάρχει συνωστισμός.

Έτσι, με όλα αυτά τα δεδομένα και με δύο συνεδριάσεις να απέχουν από τη λήξη του έτους το Χρηματιστήριο καταγράφει ήπια άνοδο στην προσπάθεια να ευθυγραμμιστεί με τις ξένες μεγάλες αγορές.

Η εικόνα στο ταμπλό

Έτσι, άλλη μια διαδικαστική τύπου συνεδρίαση έλαβε χώρα στο Χρηματιστήριο με τον Γενικό Δείκτη την Τρίτη, να ενισχύεται κατά 0,38% στις 889,29 μονάδες με τον τζίρο στα 43,13 εκατ. ευρώ. Ο FTSE 25 σημείωσε άνοδο 0,34% στις 2.136,49 μονάδες με τον τραπεζικό δείκτη να καταγράφει κέρδη 0,75% στις 574,41 μονάδες. Η μακροπρόθεσμη τάση είναι ανοδική, με τον εκθετικό ΚΜΟ 200 ημερών στις 870 μονάδες. Σημείο στήριξης οι 870 μονάδες (ΚΜΟ 200) και σημείο αντίστασης οι 900 μονάδες.

Ο όγκος των πακέτων διαμορφώθηκε στα 5,22 εκατ. ευρώ, με τα μεγαλύτερα σε αξία να αλλάζουν χέρια σε Μυτιληναίο και Jumbo.

Στις τράπεζες καταγράφηκαν διαφορετικής έντασης κινήσεις με την ΕΤΕ να ενισχύεται κατά 0,69% στα 2,92 ευρώ την Alpha Bank να υπεραποδίδει στο +1,61 στα 1,075 ευρώ, την Πειραιώς να σημειώνει άνοδο κατά 1% στα 1,307 ευρώ και τη Eurobank να κλείνει +0,43% και τα 0,8928 ευρώ. Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως χθες πέρασε πακέτο στο ΧΑ για 25 εκατ. μετοχές της Alpha Bank συνολικής αξίας 26,45 εκατ. ευρώ.

Επιμέρους καταγράφηκε έντονο stock picking με τους επενδυτές να επιλέγουν ήπιες τοποθετήσεις σε δεικτοβαρείς τίτλους όπως ο ΟΤΕ που σημείωσε μίνι ράλι 2,13% στα 16,55 ευρώ αλλά και στα ΕΛΠΕ στο +1,97% και στα 6,22 ευρώ και την Quest στο 1,64% σκαρφαλώνοντας στα 18,58 ευρώ.

Ηπιότερες θετικές κινήσεις καταγράφονται σε Aegean, Jumbo, ΟΠΑΠ, Τέρνα Ενεργειακή και τη Titan.

Κατοχύρωση κερδών στην Coca Cola που έκλεισε με πτώση κατά 2,62% στα 29,01 ευρώ, ενώ πιέσεις πέρασαν σε Μυτιληναίο, Motor Oil και ΕΥΔΑΠ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider