Έλλειψη έντασης και δυναμικής στο Χρηματιστήριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έλλειψη έντασης και δυναμικής στο Χρηματιστήριο
Υψηλές πτήσεις χθες στη Wall Street αλλά συνεχίζει να υποαποδίδει το Χρηματιστήριο.

Τελευταία ενημέρωση 13:50

Υψηλότερες κινήσεις στη Wall Street αλλά και στις ευρωπαϊκές με το Χρηματιστήριο να υποαποδίδει, χάνοντας όπως όλα δείχνουν άλλο ένα «βαγόνι» ανόδου.

Η εικόνα της αγοράς δείχνει παράλληλα άκρως προβληματική με την αδυναμία κίνησης προς τα εμπρός και της πολύμηνης συσσώρευσης αλλά και του ιδιαίτερα χαμηλού τζίρου που αποτυπώνει πως μεγάλο μέρος των κεφαλαίων παραμένει εκτός της εγχώριας αγοράς.

Σε όλα αυτά έρχονται να προστεθούν και τα νέα δεδομένα από την πανδημία. Στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε ο κ. Πλεύρης, επανέρχεται το ωράριο στην εστίαση και τη διασκέδαση, με τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος να κατεβάζουν «ρολά» στις 12 το βράδυ.

Στα παραπάνω καταστήματα θα επιτρέπεται η παρουσία μόνο καθήμενων θαμώνων, με όριο τα έξι άτομα ανά τραπέζι και παράλληλα θα υπάρχουν και μετρικές αποστάσεις. Σε πρώτη φάση αποφασίστηκε να μην επιβληθεί απαγόρευση της μουσικής, ωστόσο τόνισε πως σε περίπτωση που παρατηρηθεί μη τήρηση των μέτρων, τότε η μουσική θα διακοπεί.

Παράλληλα, η τηλεργασία θα εφαρμόζεται σε ποσοστό έως και 50% στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, ανάλογα με τις δυνατότητες της κάθε υπηρεσίας, ενώ θα υπάρχει και κυλιόμενο ωράριο.

Η χρήση μάσκας υψηλής προστασίας ή διπλής χειρουργικής μάσκας παραμένει υποχρεωτική για τους επιβάτες των ΜΜΜ και τους πελάτες υπεραγορών και σούπερ μάρκετ, ενώ από 3/1 το μέτρο θα επεκταθεί και στους εργαζόμενους στον κλάδο της εστίασης. Παράλληλα, θα υπάρχει σύσταση για μάσκα υψηλής προστασίας ή εναλλακτικά διπλή μάσκα, γενικά όπου υπάρχει συνωστισμός.

Έτσι, με όλα αυτά τα δεδομένα και με δύο συνεδριάσεις να απέχουν από τη λήξη του έτους το Χρηματιστήριο καταγράφει ήπια άνοδο στην προσπάθεια να ευθυγραμμιστεί με τις ξένες μεγάλες αγορές.

Η εικόνα στο ταμπλό

Ο Γενικός Δείκτης την Τρίτη, ενισχύεται κατά 0,20% στις 887,64 μονάδες με τον τζίρο στα 19,73 εκατ. ευρώ. Ο FTSE 25 σημειώνει άνοδο 0,49% στις 2.139,69 μονάδες με τον τραπεζικό δείκτη να καταγράφει κέρδη 0,98% στις 575,73 μονάδες. Η μακροπρόθεσμη τάση είναι ανοδική, με τον εκθετικό ΚΜΟ 200 ημερών στις 870 μονάδες. Σημείο στήριξης οι 870 μονάδες (ΚΜΟ 200) και σημείο αντίστασης οι 900 μονάδες.

Στις τράπεζες καταγράφονται διαφορετικής έντασης κινήσεις με την ΕΤΕ να ενισχύεται κατά 0,41% στα 2,912 ευρώ την Alpha Bank κατά +1,13 στα 1,07 ευρώ την Πειραιώς να σημειώνει άνοδο κατά 0,39% στα 1,299 ευρώ και τη Eurobank στο +1,08% και τα 0,8986 ευρώ. Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως χθες πέρασε πακέτο στο ΧΑ για 25 εκατ. μετοχές της Alpha Bank συνολικής αξίας 26,45 εκατ. ευρώ.

Επιμέρους καταγράφεται έντονο stock picking με τους επενδυτές να επιλέγουν ήπιες τοποθετήσεις σε δεικτοβαρείς τίτλους όπως ο ΟΤΕ που σημειώνει νέα άνοδο 1,79% στα 16,49 ευρώ αλλά και στα ΕΛΠΕ στο +1,15% και τον ΟΠΑΠ στο 1,12%

Ηπιότερες θετικές κινήσεις καταγράφονται σε Quest, Jumbo, Τέρνα Ενεργειακή και τη Titan.

Κατοχύρωση κερδών στην Coca Cola που υποχωρεί κατά 1,71%, ενώ πιέσεις περνάνε σε ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Lamda και Μυτιληναίο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider