Πετρέλαιο: Μεικτές τάσεις καθώς η αγορά αξιολογεί την «Όμικρον»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Μεικτές τάσεις καθώς η αγορά αξιολογεί την «Όμικρον»
Το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 73,76 δολάρια και το Brent στα 76,10 δολάρια.

Μεικτές τάσεις καταγράφονται την Παρασκευή στις τιμές του πετρελαίου καθώς η αγορά αξιολογεί την επίδραση της μετάλλλαξης "Όμικρον".

Ωστόσο, οι τιμές ανέκαμψαν την Πέμπτη, εν όψει των ενδείξεων ότι οι επιπτώσεις τς νέας μετάλλαξης ίσως να μην είναι τόσο σοβαρές όσο αρχικά αναμενόταν ακόμη και αν διάφορες χώρες έχουν επιβάλει ταξιδιωτικούς περιορισμούς για να αντιμετωπίσουν τα αυξανόμενα επίπεδα μόλυνσης.

Υποστήριξη στις τιμές προσφέρουν και οι δηλώσεις σχετικά με την ικανότητα της Κίνας, της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο, να διατηρήσει την οικονομική της ανάπτυξη και τις προβλέψεις για μεγαλύτερη από την αναμενόμενη πτώση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ.

Η κινεζική κυβέρνηση θα εντείνει τις κρατικές δαπάνες, θα ενισχύσει την υποστήριξη προς τους κατασκευαστές και τις μικρές εταιρείες και θα διασφαλίσει τη σταθερότητα των τιμών, όπως επιβεβαίωσε πρόσφατα ο αναπληρωτής επικεφαλής της Εθνικής Επιτροπής Ανάπτυξης και Μεταρρύθμισης, του φορέα οικονομικού σχεδιασμού της Κίνας, Ning Jizhe, σε συνέντευξή του στο Xinhua.

Ο μεγαλύτερος εισαγωγέας πετρελαίου στον κόσμο προετοιμάζει τον οικονομικό του σχεδιασμό για την επόμενης χρονιάς δηλώνοντας έτοιμος «να προσπαθήσει να σταθεροποιήσει τις οικονομικές λειτουργίες το πρώτο τρίμηνο, το πρώτο εξάμηνο και ακόμη και ολόκληρο το έτος», δήλωσε ο Ning στο Xinhua.

Το πετρέλαιο οδεύει προς ετήσιο κέρδος μετά από μια ισχυρή ανάκαμψη από την πανδημία, αν και οι αβεβαιότητες που προκύπτουν από την εξελισσόμενη φύση του κορονοϊού μπορεί να περιορίσουν τα κέρδη.

Την Παρασκευή το πρωί (10:57 ώρα Ελλάδος), το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 73,76 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 1,37% και το Brent στα 76,10 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 0,98%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Για 3η συνεχόμενη ημέρα άνοδος στην τιμή του πετρελαίου

Σε ανοδική τροχιά το πετρέλαιο παρά τους νέους περιορισμούς κατά του κορονοϊού

Ισχυρά κέρδη άνω του 3,5% για το πετρέλαιο

gazzetta
gazzetta reader insider insider