Στο υψηλότερο κλείσιμο από τις 19 Νοεμβρίου η τιμή του χρυσού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο υψηλότερο κλείσιμο από τις 19 Νοεμβρίου η τιμή του χρυσού
Οι τιμές στα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού, κατέγραψαν κέρδη την Πέμπτη, «τερματίζοντας» την συνεδρίαση σε θετικό έδαφος ενόψει της Χριστουγεννιάτικης διακοπής της Παρασκευής.

Οι τιμές στα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού, κατέγραψαν κέρδη την Πέμπτη, «τερματίζοντας» την συνεδρίαση σε θετικό έδαφος ενόψει της Χριστουγεννιάτικης διακοπής της Παρασκευής, μετά από ένα διάστημα πολλών ημερών κατά τις οποίες κυριάρχησαν οι ανησυχίες ότι η εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον του κορονοϊού, ενδεχόμενα θα επηρεάσει το οικονομικό outlook της νέας χρονιάς.

Ωστόσο, μια σειρά νέων δεδομένων και ερευνών, οι οποίες επισημαίνουν πως η Όμικρον είναι πιθανότατα λιγότερο επικίνδυνη από την Δέλτα και άλλες μεταλλάξεις του ιού, έφεραν και πάλι την αισιοδοξία στις αγορές.

Έτσι, η τιμή του χρυσού στα συμβόλαια παράδοσης Φεβρουαρίου έκλεισε με μια αύξηση 9,50 δολαρίων ή 0,5%, στα 1.811,70 δολάρια η ουγγιά, σηματοδοτώντας το υψηλότερο κλείσιμο από τις 19 Νοεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

Ο χρυσός σημείωσε επίσης θετικό τελείωμα για την εβδομάδα, με άνοδο 0,4%, σημειώνοντας την τρίτη συνεχόμενη εβδομαδιαία άνοδο του. Για το έτος, ο χρυσός αναμένεται να σημειώσει πτώση 4,4% μέχρι στιγμής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider