Τα αποθέματα και οι φόβοι για lockdown ώθησαν υψηλότερα την τιμή του αργού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τα αποθέματα και οι φόβοι για lockdown ώθησαν υψηλότερα την τιμή του αργού
Οι τιμές πετρελαίου διαπραγματεύθηκαν υψηλότερα την Τετάρτη, βρίσκοντας υποστήριξη καθώς τα στοιχεία έδειξαν μεγαλύτερη από την αναμενόμενη πτώση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ και οι επενδυτές συνέχισαν να σταθμίζουν την επίδραση της μετάλλαξης Όμικρον στη ζήτηση.

Οι τιμές του πετρελαίου διαπραγματεύθηκαν υψηλότερα την Τετάρτη, βρίσκοντας υποστήριξη καθώς τα στοιχεία έδειξαν μεγαλύτερη από την αναμενόμενη πτώση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ και οι επενδυτές συνέχισαν να σταθμίζουν την επίδραση της μετάλλαξης Όμικρον στη ζήτηση.

Το πετρέλαιο αρχικά έχασε τα κέρδη του, ωστόσο στη συνέχεια ωθήθηκε σε νέα ενδοσυνεδριακά υψηλά, αφού η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας δήλωσε ότι τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 4,7 εκατομμύρια βαρέλια την προηγούμενη εβδομάδα.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα της S&P Global Platts, κατά μέσο όρο, ανέμεναν πτώση 3,9 εκατομμυρίων βαρελιών, ενώ πηγές ανέφεραν ότι το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου αργά την Τρίτη προέβλεπε πτώση 3,67 εκατομμυρίων βαρελιών.

Τα αποθέματα βενζίνης, ωστόσο, εκτινάχθηκαν κατά 5,5 εκατομμύρια βαρέλια, έναντι των προσδοκιών των αναλυτών για άνοδο κατά 600.000 βαρέλια και των δεδομένων του API που έδειχναν αύξηση 3,7 εκατομμυρίων βαρελιών. Η EIA είπε ότι τα αποθέματα διυλισμένου πετρελαίου αυξήθηκαν κατά 400.000 βαρέλια. Οι αναλυτές ανέμεναν πτώση 1,6 εκατομμυρίων βαρελιών, ενώ τα στοιχεία της API έδειχναν πτώση 849.000 βαρελιών.

Έτσι, η τιμή του αργού στα συμβόλαια παράδοσης Φεβρουαρίου έκλεισε στα 72,76 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας μια άνοδο 1,64 δολαρίων ή 2,3%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider