Δυναμικό comeback στη Wall Street - Ράλι 2% για τον Nasdaq

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δυναμικό comeback στη Wall Street - Ράλι 2% για τον Nasdaq
Δυναμική επιστροφή των αγοραστών λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Τελευταία ενημέρωση 21.00

Οι φόβοι των επενδυτών και των traders αναφορικά με τα νέα μέτρα που επιστρέφουν εν μέσω της κυριαρχίας της μετάλλαξης Όμικρον, δείχνουν να υποχωρούν μετά τις δηλώσεις του Λευκού Οίκου αλλά και του CEO της Moderna.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου διαβεβαίωσε ότι ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δεν σκοπεύει να βάλει σε «καραντίνα» τις ΗΠΑ. Η πολυαναμενόμενη ομιλία του, θα αφορά μόνο τη λήψη μέτρων με στόχο «την πρόσβαση σε τεστ» για την Covid-19. Όσον αφορά τη λειτουργία των σχολείων, η Τζεν Ψάκι είπε ότι ο Λευκός Οίκος προτιμά να παραμείνουν ανοιχτά, όμως επαφίεται στην κάθε τοπική σχολική περιφέρεια να αποφασίσει.

Παράλληλα, χωρίς προβλήματα αναμένεται να κινηθεί η Moderna στην ανάπτυξη ενός ενισχυτικού εμβολίου για την προστασία από την μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τον CEO Stephane Bancel η εταιρεία θα μπορούσε να αρχίσει να εργάζεται σε λίγες εβδομάδες πάνω στο νέο εμβόλιο. «Χρειάζεται μόνο μερικές μικρές προσαρμογές για την Όμικρον. Δεν αναμένω προβλήματα», δήλωσε ο Bancel σε συνέντευξή του στην ελβετική εφημερίδα TagesAnzeiger.

Η εταιρεία δείχνει να αναμένει κάποια σημαντικά δεδομένα και πληροφορίες για τη μετάλλαξη ώστε να ξεκινήσει την ανάπτυξη του εμβολίου.

«Αυτό θα πάρει μία ή δύο εβδομάδες», είπε ο Bancel. «Θα χρειαστούν μερικοί μήνες για να μπορέσουμε να παράγουμε 500 εκατομμύρια δόσεις μετά από (ρυθμιστική) έγκριση. Όμως οι ικανότητές μας είναι πολύ υψηλότερες σήμερα από ό,τι πριν από ένα χρόνο», ανέφερε ο ισχυρός άνδρας της Moderna.

Έτσι, στη σημερινή συνεδρίαση, ο Dow Jones καταγράφει άνοδο 1,55% στις 35.472 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύεται κατά 1,66% στις 4.643 μονάδες και ο Nasdaq καταγράφει κέρδη κατά 2,13% στις 15.299 μονάδες.

Αξίζει να σημειωθεί πως θετικά και αρνητικά νέα για τη Wall Street έχουν οι αναλυτές της Fundstrat Global Advisors λίγο πριν κλείσει μια δυνατή χρονιά με έντονες συγκινήσεις για τις αγορές.

Όπως σημειώνει ο Mark Newton της Fundstrat, «η διάσπαση της Δευτέρας των 4.600 μονάδων οδήγησε σε περαιτέρω βραχυπρόθεσμη επιδείνωση, αλλά υποδηλώνει επίσης πρόσθετες πωλήσεις για τον S&P πριν από οποιοδήποτε χαμηλό αργότερα αυτή την εβδομάδα».

Ο Newton είπε ότι αναμένει πως αυτό το πισωγύρισμα στις αγορές να προσφέρει ευκαιρίες στους επενδυτές, παρά τους τεχνικούς δείκτες που δείχνουν περαιτέρω πωλήσεις στις επόμενες συνεδριάσεις.

Όπως σημείωσε «το επενδυτικό αίσθημα έχει πλέον περάσει σε αρκετά αρνητικά επίπεδα βραχυπρόθεσμα και η «bearish» αίσθηση σε συνδυασμό με τη «bullish» εποχικότητα φαίνεται να είναι ένας αποτελεσματικός συνδυασμός για την τακτική του «buy the dip» (αγοράζεις στις βουτιές των αγορών) ενόψει των Χριστουγέννων», ανέφερε ο Newton.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider