Fundstrat: «Buy the dip» λίγο πριν τα Χριστούγεννα στις μετοχές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Fundstrat: «Buy the dip» λίγο πριν τα Χριστούγεννα στις μετοχές
Η πτώση των μετοχών τη Δευτέρας είναι προάγγελος για μεγαλύτερο «πόνο» στις αγορές, αλλά τα πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν καλύτερα για τους «ταύρους» πιο κοντά στο Χριστούγεννα.

Θετικά και αρνητικά νέα για τη Wall Street έχουν οι αναλυτές της Fundstrat Global Advisors λίγο πριν κλείσει μια δυνατή χρονιά με έντονες συγκινήσεις για τις αγορές.

Όπως επισημαίνουν, η πτώση των μετοχών τη Δευτέρας είναι προάγγελος για μεγαλύτερο «πόνο» στις αγορές, αλλά τα πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν καλύτερα για τους «ταύρους» πιο κοντά στο Χριστούγεννα.

Σύμφωνα με μια έκθεση τεχνικής ανάλυσης, ο Dow Jones, ο S&P 500 και ο Nasdaq έκλεισαν ένα σερί τριών αρνητικών συνεδριάσεων τη Δευτέρα, με την πτώση του τεχνολογικού Nasdaq να φτάνει στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 15 Οκτωβρίου και να τον βάζει σχεδόν 7% κάτω από το κλείσιμο του ρεκόρ της 19ης Νοεμβρίου.

«Η διάσπαση της Δευτέρας των 4.600 μονάδων οδήγησε σε περαιτέρω βραχυπρόθεσμη επιδείνωση, αλλά υποδηλώνει επίσης πρόσθετες πωλήσεις για τον S&P πριν από οποιοδήποτε χαμηλό αργότερα αυτή την εβδομάδα», έγραψε ο Mark Newton της Fundstrat.

Ο Newton είπε ότι αναμένει πως αυτό το πισωγύρισμα στις αγορές να προσφέρει ευκαιρίες στους επενδυτές, παρά τους τεχνικούς δείκτες που δείχνουν περαιτέρω πωλήσεις στις επόμενες συνεδριάσεις.

Όπως σημείωσε «το επενδυτικό αίσθημα έχει πλέον περάσει σε αρκετά αρνητικά επίπεδα βραχυπρόθεσμα και η «bearish» αίσθηση σε συνδυασμό με τη «bullish» εποχικότητα φαίνεται να είναι ένας αποτελεσματικός συνδυασμός για την τακτική του «buy the dip» (αγοράζεις στις βουτιές των αγορών) ενόψει των Χριστουγέννων», ανέφερε ο Newton.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider