IEA: Μειωμένη η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου το 2022 λόγω της Όμικρον

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
IEA: Μειωμένη η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου το 2022 λόγω της Όμικρον
Ο IEA εκτιμά πως οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και η Βραζιλία θα φτάσουν σε ιστορικά υψηλά παραγωγής πετρελαίου για το 2022.

Η παγκόσμια ζήτηση για πετρέλαιο θα παρουσιάσει κάμψη για το 2022 λόγω της αναζωπύρωσης της πανδημίας του κορονοϊού και της αβεβαιότητας που προκαλεί στην αγορά του «μαύρου χρυσού» η μετάλλαξη Όμικρον, σύμφωνα με την τελευταία μηνιαία έκθεση του Διεθνή Οργανισμού Ενέργειας (IEA).

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το outlook για τη ζήτηση του πετρελαίου μειώθηκε κατά 100.000 βαρέλια ανά ημέρα τόσο για το υπόλοιπο του 2021 όσο και για το 2020.

Η παγκόσμια ζήτηση αναμένεται να διαμορφωθεί στα 5,4 εκατ. βαρέλα ανά ημέρα για το τρέχον έτος και στα 3,3 εκατ. βαρέλια ανά ημέρα για το 2022.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση του IEA, η ανάκαμψη στην αγορά θα επηρεαστεί από την αναζωπύρωση των κρουσμάτων του κορονοϊού, με την αγορά καυσίμων για αεροπλάνα να δέχεται το μεγαλύτερο πλήγμα λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών που λαμβάνονται και αναμένεται να συνεχίσουν να λαμβάνονται από διάφορες χώρες.

Ωστόσο, όπως σημειώνει ο Οργανισμός, η αναζωπύρωση της πανδημίας θα κάμψει τη ζήτηση πετρελαίου αλλά δεν θα την εκτροχιάσει.

Στην παραγωγή πετρελαίου ανά χώρα, ο IEA εκτιμά πως οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και η Βραζιλία θα φτάσουν σε ιστορικά υψηλά παραγωγής πετρελαίου για το 2022.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πετρέλαιο: Περιορίζονται τα κέρδη λόγω της εξάπλωσης της «Όμικρον»

gazzetta
gazzetta reader insider insider