ΟΠΕΚ: Αμετάβλητη η ζήτηση του πετρελαίου για το 2022 - Μικρές οι επιπτώσεις της Όμικρον στην αγορά

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΟΠΕΚ: Αμετάβλητη η ζήτηση του πετρελαίου για το 2022 - Μικρές οι επιπτώσεις της Όμικρον στην αγορά
Καθώς οι ΗΠΑ ασκούν πιέσεις στα μέλη του Οργανισμού για την αύξηση των ποσοτήτων διάθεσης πετρελαίου.

Ο ΟΠΕΚ διατήρησε αμετάβλητη την πρόβλεψη του για την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου μέχρι το τέλος του 2021 και για το 2022, σύμφωνα με τη μηνιαία έκθεση του Οργανισμού που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Η κίνηση έρχεται καθώς οι ΗΠΑ ασκούν πιέσεις στα μέλη του Οργανισμού για την αύξηση των ποσοτήτων διάθεσης πετρελαίου ενώ τα κράτη του ΟΠΕΚ διατηρούν μέχρι στιγμής τον μηνιαίο στόχο για τη διάθεση 400.000 βαρελιών «μαύρου χρυσού» ανά ημέρα, κόντρα στις πιέσεις της Ουάσινγκτον.

Για το 2021 ο ΟΠΕΚ αναμένει πως η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου θα κλείσει στα 5,65 εκατ. βαρέλια ανά ημέρα, ενώ για το 2022 αναμένει πως η ζήτηση θα διαμορφωθεί στα 4,15 εκατ. βαρέλια ανά ημέρα. Και οι δύο εκτιμήσεις είναι αμετάβλητες από τις προβλέψεις που είχε κάνει ο Οργανισμός τον Νοέμβριο του 2021.

Ακόμα, ο Οργανισμός αναφέρει στη μηνιαία έκθεση του πως «ο αντίκτυπος της νέας μετάλλαξης Όμικρον αναμένεται να είναι ήπιος και βραχυπρόθεσμος, καθώς ο κόσμος γίνεται καλύτερα προετοιμασμένος για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πετρέλαιο: Μεταθέτουν χρονικά το peak της ζήτησης οι επενδυτές - Μικρή πτώση λόγω της «Όμικρον»

gazzetta
gazzetta reader insider insider