Wall Street: Ενθαρρυντικά νέα για την Όμικρον αλλά εξαντλείται η ορμή των αγοραστών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Ενθαρρυντικά νέα για την Όμικρον αλλά εξαντλείται η ορμή των αγοραστών
Την Τρίτη οι δείκτες κινούνται με μεικτά πρόσημα, δείχνοντας πως το αμερικάνικο χρηματιστήριο δεν θα καταφέρει να «πιάσει» το τριήμερο σερί ρεκόρ και κερδών.

Η ορμή των τελευταίων δύο ημερών δείχνει να εξαντλείται για την Wall Street, μετά και από την χθεσινή συνεδρίαση που επεφύλασσε νέα ρεκόρ για τον Nasdaq, με τα ενθαρρυντικά νέα για την αντιμετώπιση της μετάλλαξης Όμικρον διαδέχονται το ένα το άλλο τις τελευταίες ημέρες, καθησυχάζοντας έτσι αγορές κι επενδυτές. Ωστόσο, την Τρίτη οι δείκτες κινούνται με μεικτά πρόσημα, δείχνοντας πως δεν θα καταφέρει να «πιάσει» το τριήμερο σερί ρεκόρ και κερδών.

Ο βιομηχανικός Dow Jones κερδίζει 0,05% στις 35.738 μονάδες, ο S&P 500 χάνει 0,07% στις 4.683 μονάδες, ενώ ο Nasdaq διορθώνει 0,43% στις 15.549 μονάδες.

Η χορήγηση της τρίτης δόσης του εμβολίου που ανέπτυξαν οι Pfizer/BioNTech κατά του κορονοϊού φαίνεται πως είναι αποτελεσματική απέναντι στην παραλλαγή Όμικρον, «δείχνουν» τα αρχικά αποτελέσματα των μελετών που είναι ήδη σε πλήρη εξέλιξη.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι δύο φαρμακευτικές εταιρείες, η τρίτη δόση του εμβολίου δρα εξουδετερωτικά απέναντι στο νέο παραλλαγμένο στέλεχος της νόσου, γεγονός που αναμένεται να επιταχύνει σημαντικά την χορήγηση της ενισχυτικής δόσης του εμβολίου ανά την υφήλιο.

Στις μετοχές των δύο εταιρειών, η Pfizer κερδίζει 0,70% ενώ η BioNTech υποχωρεί 1,09%.

Επιπλέον, στον καθησυχασμό για την σοβαρότητα του νέου στελέχους του κορονοϊού συμβάλλει και η είδηση πως η μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού δεν έχει επιφέρει περαιτέρω αύξηση στις νοσηλείες πολιτών με τη νόσο στη Μποτσουάνα, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές της χώρας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Μποτσουάνα, το ποσοστό εμβολιασμού κατά της νόσου στη χώρα έχει φτάσει το 71% ή τα 1,3 εκατ. πολιτών που μπορούν να λάβουν το εμβόλιο.

Σε επιχειρηματικά νέα, πλήγμα έχουν επιφέρει στην Apple τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα και οι περιορισμοί τροφοδοσίας στην Κίνα, σύμφωνα με νέο δημοσίευμα που αναφέρει ότι η παραγωγή του iPhone 13 υποχώρησε 20% χαμηλότερα των στόχων τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο.

Η μετοχή της εταιρείας, ωστόσο, ενισχύεται 0,91%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Pfizer/BioNTech: Η ενισχυτική δόση του εμβολίου εξουδετερώνει την παραλλαγή Όμικρον

Μποτσουάνα: Καμία περαιτέρω αύξηση στις νοσηλείες λόγω της μετάλλαξης Όμικρον

Nikkei: Η παραγωγή του iPhone 13 μειώθηκε 20% τους τελευταίους μήνες

gazzetta
gazzetta reader insider insider