Nikkei: Η παραγωγή του iPhone 13 μειώθηκε 20% τους τελευταίους μήνες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Nikkei: Η παραγωγή του iPhone 13 μειώθηκε 20% τους τελευταίους μήνες
Πλήγμα έχουν επιφέρει στην Apple τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα και οι περιορισμοί τροφοδοσίας στην Κίνα.

Πλήγμα έχουν επιφέρει στην Apple τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα και οι περιορισμοί τροφοδοσίας στην Κίνα, σύμφωνα με νέο δημοσίευμα που αναφέρει ότι η παραγωγή του iPhone 13 υποχώρησε 20% χαμηλότερα των στόχων τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο.

Ειδικότερα, η εφημερίδα Nikkei δημοσίευσε πως η κατασκευή iPhones και iPads σταμάτησε εντελώς σε ορισμένα κινεζικά εργοστάσια στις αρχές Οκτωβρίου, κατά τη διάρκεια των διακοπών της Χρυσής Εβδομάδας - μια περίοδο που συνήθως λειτουργούν σε υπερβολικούς ρυθμούς εν όψει των εορτών.

«Εξαιτίας των περιορισμένων εξαρτημάτων και τσιπ, δεν είχε νόημα να εργαστούμε υπερωρίες στις διακοπές ή να δίνουμε επιπλέον αμοιβές στους εργαζόμενους», ανέφερε η Nikkei, επικαλούμενη διευθυντή της εταιρείας. «Αυτό δεν έχει ξαναγίνει», είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Επίσης, στα προβλήματα συνέβαλαν και οι διακοπές που σχετίζονται με την πανδημία σε εργοστάσια στο Βιετνάμ και τη Μαλαισία. Ενώ η παραγωγή καινούργιων συσκευών βελτιώθηκε το Νοέμβριο, η κατασκευή παλαιότερων iPhones και iPads μειώθηκε σημαντικά, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Τον Οκτώβριο, το Bloomberg ανέφερε ότι η Apple θα μειώσει τους στόχους παραγωγής, καθώς δεν θα πετύχαινε το στόχο για 90 εκατομμύρια συσκευές iPhone 13 τους τελευταίους τρεις μήνες του έτους. Επίσης το Bloomberg, την περασμένη εβδομάδα ανέφερε ότι η Apple προειδοποίησε τους προμηθευτές ότι η ζήτηση έχει επιβραδυνθεί, ενώ είπε στους πωλητές ότι οι παραγγελίες ενδέχεται να μην πραγματοποιηθούν έγκαιρα, με τα προβλήματα να διατηρούνται μέχρι το 2022.

Από την πλευρά της η Apple κατέγραψε μια σπάνια πτώση εσόδων τον Οκτώβριο σε τριμηνιαία βάση.

Οι μετοχές της Apple ενισχύθηκαν 29% έως τώρα φέτος και 38% τους τελευταίους 12 μήνες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Apple προειδοποιεί τους προμηθευτές για μείωση στη ζήτηση των iPhones

gazzetta
gazzetta reader insider insider