Πτωτικά η Wall Street, υπό τη σκιά της Όμικρον

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πτωτικά η Wall Street, υπό τη σκιά της Όμικρον
Σε εβδομαδιαίο επίπεδο, ο Dow υποχώρησε 0,9%, ο S&P 500 1,2% και ο Nasdaq 2,6%.

Με απώλειες έκλεισαν οι δείκτες της Wall Street, έπειτα από τα απογοητευτικά στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ το Νοέμβριο και με τους επενδυτές να έχουν στραμμένη την προσοχή τους στις εξελίξεις της πανδημίας και της παραλλαγής Όμικρον.

Ο Dow Jones έχασε 59,71 μονάδες κλείνοντας στις 34.580,08, ενώ έφτασε να χάνει έως και 300 μονάδες ενδοσυνεδριακά. Ο S&P 500 υποχώρησε 0,8% στις 4.538,43 μονάδες. Ο Nasdaq μειώθηκε κατά 1,9% στις 15.085,47. Σε εβδομαδιαίο επίπεδο και οι τρεις δείκτες εμφάνισαν απώλειες. Ο Dow υποχώρησε 0,9%, ο S&P 500 1,2% και ο Nasdaq 2,6%.

Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε το χαμηλότερο αριθμό δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας μηνιαίως εντός του 2021 για τον Νοέμβριο, ενώ τα στοιχεία κινήθηκαν σημαντικά πιο κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ειδικότερα, δημιουργήθηκαν 210.000 νέες θέσεις εργασίας έναντι 531.000 τον Οκτώβριο και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στις 550.000 θέσεις. Ωστόσο, το ποσοστό της ανεργίας στις ΗΠΑ διαμορφώθηκε στο 4,2% έναντι 4,6% τον Οκτώβριο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στο 4,5%.

«Πατώντας» πάνω στα στοιχεία που δείχνουν εξασθένηση της αμερικανικής αγοράς εργασίας και στις ανησυχίες για τις επιπτώσεις της μετάλλαξης Όμικρον του κορονοϊού, οι επενδυτές φαίνεται να πιστεύουν πως η Fed θα καθυστερήσει τον περιορισμό των υποστηρικτικών μέτρων για την οικονομία (το έκτακτο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων και τα μειωμένα επιτόκια).

Σε αυτό το πλαίσιο, ο επικεφαλής της Fed του Σεντ Λιούις, Τζέμις Μπούλαρντ, ανέφερε πως η τράπεζα θα πρέπει να προχωρήσει στη μείωση και την πλήρη άρση των υποστηρικτικών μέτρων της, λόγω της πορείας ανάκαμψης της οικονομίας των ΗΠΑ.

Στα εμπορεύματα, τα συμβόλαια του χρυσού, παράδοσης Φεβρουαρίου, ενισχύθηκαν 1,2% ή 21,2 δολάρια φτάνοντας τα 1.783,90 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ σε επίπεδο εβδομάδας, σημείωσαν μικρή πτώση.

Το πετρέλαιο εμφάνισε την έκτη διαδοχική εβδομαδιαία πτώση, κλείνοντας τη συνεδρίαση με απώλειες, παρά τα αρχικά κέρδη. Το WTI, Ιανουαρίου, υποχώρησε κατά 24 σεντς, ή 0,4% στα 66,26 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, έχοντας φτάσει έως και τα 69,22 δολάρια. Για το σύνολο της εβδομάδας, η τιμή μειώθηκε κατά 2,8%, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet data.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider