ΗΠΑ: Απογοήτευσαν οι νέες θέσεις εργασίας για τον Νοέμβριο

Newsroom
Μοιράσου το
ΗΠΑ: Απογοήτευσαν οι νέες θέσεις εργασίας για τον Νοέμβριο
Το ποσοστό της ανεργίας στις ΗΠΑ διαμορφώθηκε στο 4,2% έναντι 4,6% τον Οκτώβριο.

Σημαντικά πιο κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών κινήθηκαν τα στοιχεία για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ κατά τον Νοέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας.

Τα δεδομένα αποτελούν πλήγμα στην πορεία ανάκαμψης της αμερικανικής αγοράς εργασίας ενώ σημειώνεται πως τα στοιχεία του Νοεμβρίου έρχονται πριν προκύψει το θέμα με τη μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού που μένει να φανεί σε ποιο επίπεδο θα επηρεάσει την οικονομία των ΗΠΑ.

Ειδικότερα, δημιουργήθηκαν 210.000 νέες θέσεις εργασίας έναντι 531.000 τον Οκτώβριο και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στις 550.000 θέσεις.

Είναι χαρακτηριστικό πως οι κλάδοι της ψυχαγωγίας και της φιλοξενίας, που κατέγραφαν τα υψηλότερα ποσοστά δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας τους περασμένους μήνες, πρόσθεσαν από 23.000 θέσεις εργασίας για τον Νοέμβριο.

Το ποσοστό της ανεργίας στις ΗΠΑ διαμορφώθηκε στο 4,2% έναντι 4,6% τον Οκτώβριο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στο 4,5%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κατακόρυφη αύξηση στις νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο