Ο ΟΠΕΚ+ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για αύξηση στη διάθεση πετρελαίου

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ο ΟΠΕΚ+ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για αύξηση στη διάθεση πετρελαίου
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Νέα τηλεδιάσκεψη των κρατών μελών του Οργανισμού και των συμμάχων τους στις 4 Ιανουαρίου.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για αλλαγή στη διάθεση πετρελαίου από τον ΟΠΕΚ+ άφησαν τα μέλη του Οργανισμού, όπως αναφέρεται σε κοινό κείμενο συμπερασμάτων μετά από μια πολυαναμενόμενη τηλεδιάσκεψη που ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης.

Στο κείμενο σημειώνεται πως τα μέλη του ΟΠΕΚ+ θα προχωρήσουν με τα μέχρι σήμερα συμφωνηθέντα δεδομένα για τη διάθεση πετρελαίου, προσθέτοντας πως «ο ΟΠΕΚ+ μπορεί να αυξήσει τη ποσότητα πετρελαίου που διαθέτει εάν υπάρξουν αλλαγές στις αγορές».

Ακόμα, συμφωνήθηκε να γίνει νέα τηλεδιάσκεψη των μελών του ΟΠΕΚ+ το Σάββατο 4 Ιανουαρίου.

Υπενθυμίζεται πως από τον περασμένο Αύγουστο τα μέλη του ΟΠΕΚ+ διαθέτουν μηνιαίως 400.000 βαρέλια πετρελαίου ανά ημέρα.

Μετά από τη λήξη της τηλεδιάσκεψης, τα συμβόλαια του αμερικανικού αργού, παράδοσης Ιανουαρίου, χάνουν 0,96% στα 64,94 δολάρια ανά βαρέλι ενώ τα συμβόλαια του Brent, παράδοσης Φεβρουαρίου, υποχωρούν 0,93% στα 68,25 δολάρια ανά βαρέλι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Ο Μητσοτάκης απαντά «γιατί μια τρίτη τετραετία» - Το κόμμα Καρυστιανού «καταπίνει» τον ΟΠΕΚΕΠΕ - Ο Δούκας παίρνει αποστάσεις

Εφορία: Έκρηξη 30% του αριθμού των οφειλετών τον Μάρτιο

Η θέση εργασίας με τα πιο πολλά χρήματα στην Ελλάδα - Έως 150.000 ευρώ ετησίως

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider