Αντίδραση στο Χρηματιστήριο - Πλώρη για τις 880 μονάδες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αντίδραση στο Χρηματιστήριο - Πλώρη για τις 880 μονάδες
Μετάλλαξη Όμικρον αλλά και εταιρικά αποτελέσματα καθορίζουν τη γραμμή του ΧΑ.

Τελευταία ενημέρωση 15:00

Ανεβάζει ρυθμούς το Χρηματιστήριο την Τετάρτη, παρά την όποια μεταβλητότητα επικρατεί με ώθηση και από την πορεία των ευρωπαϊκών αγορών αλλά και των futures της Wall Street.

Χθες, η Wall Street σημείωσε έντονη διόρθωση απόρροια των δηλώσεων τόσο του CEO της Moderna αναφορικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου έναντι της μετάλλαξης Όμικρον, αλλά και των όσο ανέφερε ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ.

Ο πρόεδρος της Fed εκτίμησε πως μπορεί να δικαιολογηθεί μια πιο γρήγορη σύσφιξη των χρηματοοικονομικών συνθηκών καθώς η μετάλλαξη Όμικρον εμποδίζει την οικονομική ανάκαμψη και δυνητικά εντείνει τις πιέσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα. Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του την Τρίτη ενώπιον της Τραπεζικής Επιτροπής της Γερουσίας, ο Πάουελ είπε ότι ο κίνδυνος ενός πιο επίμονου πληθωρισμού έχει αυξηθεί και η Fed μπορεί να χρειαστεί να επιταχύνει το tapering κάτι που θα μπορούσε να «στρώσει το χαλί» για ταχύτερες αυξήσεις των επιτοκίων.

Έτσι, στα της εγχώριας αγοράς, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 1,13% σβήνοντας τις χθεσινές απώλειες, στις 877,53 μονάδες με τον τζίρο στα 35,9 εκατ. ευρώ. Ο FTSE 25 σημειώνει άνοδο 1,01% στις 2.099 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης επανέρχεται σε θετικό πρόσημο (+1,64%) και πάνω από τις 563,6 μονάδες. Σημείο στήριξης πλέον για τον Γενικό Δείκτη οι 867 και 850 μονάδες και σημείο αντίστασης οι 880 και 890 μονάδες.

Στις τράπεζες, η μετοχή της Alpha σημειώνει άνοδο κατά 2,22% στα 1,06 ευρώ, με την Πειραιώς στο 2,43% και τα 1,307 ευρώ και την ΕΤΕ στο +2,24% και 2,696 ευρώ. Ηπιότερα ανοδικά κινείται και η μετοχή της Eurobank καταγράφοντας κέρδη 0,89% στα 0,886 ευρώ.

Στα μη τραπεζικά blue chips, ισχυρή άνοδο καταγράφει η μετοχή της ElvalHalcor στο 3,4% και στα 1,888 ευρώ και της Mytilineos στο 2,75% και τα 14,92 ευρώ, μετά και την αναβάθμιση των προοπτικών από τη S&P. Ακολουθούν με υψηλή άνοδο (άνω του 2%) η ΟΛΠ και η Coca Cola

Παράλληλα, έντονα ανοδικά κινούνται και οι τίτλοι των ΕΛΠΕ, του ΟΤΕ, της Titan και της Viohalco.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider