Αρνητικά τα πρόσημα στη Wall Street - Άνω του 1% χάνει ο Nasdaq

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αρνητικά τα πρόσημα στη Wall Street - Άνω του 1% χάνει ο Nasdaq
Ήπια πτώση καταγράφουν οι δείκτες της Wall Street, μετά την χθεσινή αστάθεια που οδήγησε απώλειες άνω του 1% τον Nasdaq.

Τελευταία ενημέρωση 19:15

Πτώση καταγράφουν οι δείκτες της Wall Street, μετά και τη χθεσινή αστάθεια που οδήγησε απώλειες άνω του 1% τον Nasdaq.

Ο Dow Jones χάνει 0,1%, ο S&P 500 0,37% και ο Nasdaq υποχωρεί 1,2%.

Οι τεχνολογικές μετοχές υποχωρούν: Οι μετοχές των Meta και Twitter χάνουν πάνω από 2%, ενώ η Netflix υποχωρεί 1,8%.

Η πτώση των τεχνολογικών μετοχών ακολουθεί την εκτίναξη των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων, έπειτα από την απόφαση του Τζο Μπάιντεν να προτείνει ξανά ως πρόεδρο της Fed, τον Τζερόμ Πάουελ. Τα υψηλότερα επιτόκια θεωρούνται συχνά αρνητικά για τις εταιρείες υψηλής ανάπτυξης, επειδή τα μελλοντικά τους κέρδη φαίνονται λιγότερο ελκυστικά με τις βραχυπρόθεσμες αποδόσεις να αυξάνονται.

«Είναι η εβδομάδα των Ευχαριστιών, επομένως οι επόμενες ημέρες θα είναι πιθανότατα με χαμηλό όγκο συναλλαγών, ενώ δεν θα έχουν πολλά πυροτεχνήματα», δήλωσε στο CNBC ο Ryan Detrick, επικεφαλής χρηματοοικονομικός στρατηγικός της LPL Financial. «Παρ' όλα αυτά, η Τετάρτη θα φέρει τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Fed, οπότε θα έχουμε κάτι να σκεφτούμε πριν πάμε και φάμε γαλοπούλα».

Σημειώνεται πως η αμερικανική αγορά θα είναι κλειστή την Πέμπτη, Ημέρα των Ευχαριστιών, ενώ θα κλείσει νωρίτερα την Παρασκευή (09.00 ώρα Ελλάδος).

Στα επιχειρηματικά, η μετοχή της Zoom σημειώνει «βουτιά» 18,7% σε χαμηλό ενάμιση έτους, μετά από τα αποτελέσματα για το τέταρτο τρίμηνο χρήσης. Για το τέταρτο τρίμηνο η Zoom ανακοίνωσε προσαρμοσμένα κέρδη 1,07 ανά μετοχή και έσοδα 1,051 δισ. δολάρια, ωστόσο η εταιρεία προειδοποίησε για επιβράδυνση στα επόμενα τρίμηνα, καθώς η ζήτηση μειώνεται όσο ο κόσμος επιστρέφει στα φυσικά γραφεία.

Η μετοχή της Best Buy υποχωρεί άνω του 14%, καθώς η εταιρεία προειδοποίησε για πτώση πωλήσεων το τέταρτο τρίμηνο.

Στα εμπορεύματα, το πετρέλαιο WTI σημειώνει άνοδο 1,85% στα 78,87 δολάρια το βαρέλι και το Brent κινείται στο +2,65% στα 81,9 δολάρια, στον απόηχο της απόφασης των ΗΠΑ να διοχετεύσουν στην αγορά 50 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου από τα στρατηγικά αποθεματικά της χώρας με στόχο την αποκλιμάκωση των διεθνών τιμών του «μαύρου χρυσού».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider