Σκηνές απείρου κάλλους στο Χρηματιστήριο με τη μετοχή της Attica Bank

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σκηνές απείρου κάλλους στο Χρηματιστήριο με τη μετοχή της Attica Bank
Με άνοδο που ξεπέρασε το 549% έκλεισε η μετοχή της Attica Bank, διαμορφώνοντας μια στεβλή εικόνα σε όλο το φάσμα της αγοράς. Τα ερωτηματικά και η απραξία κινήσεων από τις αρμόδιες αρχές.

Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν στο Χρηματιστήριο τη Δευτέρα με τη μετοχή της Attica Bank και την ξέφρενη πορεία που κατέγραψε...

Συγκεκριμένα, η μετοχή διαπραγματεύονταν από σήμερα χωρίς το δικαίωμα στην αύξηση κεφαλαίου των 245 εκατ. ευρώ, με reverse σχεδόν 49 νέες για κάθε παλιά, με τιμή διάθεσης τα 0,20 ευρώ και τιμή εκκίνησης στα 0,2740. Ωστόσο, η πορεία της μετοχής διαμόρφωσε μια στρεβλή εικόνα σε ολόκληρο το ταμπλό του ΧΑ και στους δείκτες, καθώς έκλεισε με άνοδο 549,64% στα 1,78 ευρώ, με τις αρχές να απέχουν...και να βρίσκονται για πολλοστή φορά εκτεθειμένες.

Αξίζει να σημειωθεί, πως η πορεία της Attica την έφερε με κεφαλαιοποίηση που ξεπέρασε τα 2,1 δισ. ευρώ (υψηλότερα από ότι φαίνεται και από την Πειραιώς!)...και το FTSE Mid με άνοδο 9,22%, τη στιγμή που τα πρόσημα στις μετοχές στον mid cap ήταν σχεδόν 50%-50% και τείνοντας μάλιστα προς το αρνητικό... Όλα αυτά μάλιστα με όγκο συναλλαγών στην Attica μόλις 44,8 χιλ. κομμάτια. Μένει να φανεί αν θα υπάρξουν ανακοινώσεις από τη διοίκηση του Χρηματιστηρίου και την Επιτροπή...

Ευρύτερα, η σιγή της Moody's αλλά και η επαναφορά των περιοριστικών μέτρων σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και στην Ελλάδα έδειξαν να πιέζουν την αγορά. Φυσικά η κίνηση της Morgan Stanley που ανέμενε αναβάθμιση της Ελλάδα από τη Moody's έκανε τους επενδυτές να λάβουν θέσεις, με το insider.gr να διαφοροποιείται από τη στάση της M.S καθώς δεν εξέφραζε περισσότερες εκτιμήσεις αναφορικά με τη βάση που στοιχειοθετεί ώστε να θεμελιώσει ένα πλαίσιο αναβάθμισης της Ελλάδας από τον οίκο αξιολόγησης, τη στιγμή μάλιστα που οι αβεβαιότητες και οι κίνδυνοι παραμένουν αναφορικά με την πορεία της πανδημίας.

Σε ότι αφορά τα εταιρικά αποτελέσματα, με την Τρ. Πειραιώς να ανακοινώνει ένα καλό σετ αποτελεσμάτων, οι επενδυτές εστιάζουν πλέον στους μεγάλους ομίλους που παίρνουν σειρά κλείνοντας το εννεάμηνο, αλλά και τις Eurobank και ΕΤΕ που θα δώσουν το σήμα τους την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Αναφορικά με τη Jumbo, η μετοχή διαπραγματεύεται σήμερα χωρίς το δικαίωμα στην έκτακτη χρηματική καταβολή καθαρού ποσού 0,285 ευρώ ανά μετοχή. Η καθαρή μερισματική απόδοση ανέρχεται σε 2,1%. Δικαιούχοι της έκτακτης χρηματικής διανομής είναι οι μέτοχοι της εταιρείας που είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Σ.Α.Τ. την Τρίτη 23.11.2021, ενώ η καταβολή της έκτακτης χρηματικής διανομής στους δικαιούχους αυτής θα γίνει την Παρασκευή 26.11.2021.

Ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε κατά 0,39% στις 911,31 μονάδες με τον τζίρο στα 51,07 εκατ. ευρώ. Κατά 0,83% κατέγραψε πτώση ο FTSE 25 στις 2.187,76 μονάδες ενώ ο τραπεζικός δείκτης έρμαιο της πορείας της Attica Bank έδειξε να κλείνει ανοδικά με τις τέσσερις συστημικές να κλείνουν στο κόκκινο...

Συγκεκριμένα, η Τράπεζα Πειραιώς έκλεισε με πτώση 3,08%, στα 1,415 ευρώ, η ΕΤΕ στο -1,94% και τα 2,775 ευρώ, η Eurobank στο -1,03% και τα 0,96 ευρώ, ενώ η Alpha Bank έκλεισε με απώλειες 1,54%, στα 1,12 ευρώ.

Ευρύτερα από τα blue chips, τα ΕΛΠΕ κατέγραψαν πτώση 2,10% στα 6,05 ευρώ, με τον ΟΠΑΠ στο -1,39% και τα 12,80 ευρώ και τον ΟΤΕ στο -1,15% και τα 15,02 ευρώ.

Πιέσεις πέρασαν και στις μετοχές του ομίλου ΤΕΡΝΑ, με τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στο 0,98% και τα 10,10 ευρώ και την Τέρνα Ενεργειακή στο 0,99% και τα 13,96 ευρώ.

Η μόνη μετοχή που ουσιαστικά διασώθηκε από την υψηλή κεφαλαιοποίηση ο ΑΔΜΗΕ.

Στα mid caps θετικές κινήσεις κατέγραψαν οι μετοχές της Κρι Κρι με άνοδο 3,15% φτάνοντας στα 8,52 ευρώ, της Cenergy στο 1,54% και τα 2,96 ευρώ αλλά και της Briq που έφτασαν στα 2,10 ευρώ.

Ισχυρές πιέσεις σε ΑΒΑΞ, Ικτίνο, Intrakat και Παπουτσάνη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider