Χρηματιστήριο: «Γκάζι» από ΕΤΕ, Τέρνα Ενεργειακή με φόντο τις 920 μονάδες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: «Γκάζι» από ΕΤΕ, Τέρνα Ενεργειακή με φόντο τις 920 μονάδες
«Μάχη» κεφαλαιοποιήσεων στις τράπεζες με την ΕΤΕ να πατά γκάζι. Βελτίωση της εικόνας της αγοράς με τοποθετήσεις σε τίτλους που διόρθωσαν πρόσφατα.

Έσπασε το πτωτικό σερί έξι συνεδριάσεων στο Χρηματιστήριο, με μια ευρύτερα ικανοποιητική εικόνα και εντολές σε μετοχές των τραπεζών και της υψηλ. κεφαλαιοποίησης με προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης και θεμελιώδη μεγέθη. Παράλληλα, δεικτοβαρείς τίτλοι που διόρθωσαν το προηγούμενο εξαήμερο εν μέσω και της μονοπώλησης του ενδιαφέροντος στη ΔΕΗ, έδωσαν κίνηση και καύσιμα στην αγορά, όπως είναι ο ΟΤΕ, ο ΟΠΑΠ, η Titan και η Τέρνα Ενεργειακή.

Αξίζει να σημειωθεί πως η εικόνα της αγοράς δείχνει σημάδια βελτίωσης καθώς φαίνεται να μπαίνουν κεφάλαια μετά την ΑΜΚ της ΔΕΗ. Για τη μετοχή της τελευταίας δέχθηκε και σήμερα πιέσεις καθώς επενδυτές που μπήκαν στην ΑΜΚ προχώρησαν σε μερική κατοχύρωση κερδών, τη στιγμή που άλλα χαρτοφυλάκια έλαβαν θέσεις ποντάροντας και με μακροπρόθεσμο χαρακτήρα στο στοίχημα της «πράσινης ανάπτυξης». Έτσι, οι βραχυπρόθεσμοι παίχτες έδειξαν να χτυπούν εκ νέου τη ΔΕΗ με υψηλό όγκο (2,12 εκατ. τεμάχια), πιέζοντας προς τα επίπεδα των 10 ευρώ με πτώση 2,42% στα 10,07 ευρώ.

Από την άλλη, οι αγοραστές μπήκαν δυνατά στη μετοχή του OTE (0,94% στα 15,06 ευρώ) που είχε επισημάνει άλλωστε και το insider.gr μετά την έντονη διόρθωση και κάτω από τα επίπεδα των 15 ευρώ και το μέρισμα, με την Titan να επιστρέφει δυναμικά στο 1,49% ανακτώντας τα 15 ευρώ, με ικανοποιητικό όγκο συναλλαγών. Κέρδη και για τον ΟΠΑΠ στο 1,39% και τα 13,13 ευρώ αν αναμονή και των αποτελεσμάτων που αναμένονται να ικανοποιήσουν την αγορά τόσο στο σκέλος των εσόδων όσο και των EBITDA.

«Ράλι» κατέγραψε η ElvalHalcor στο 4,79% και τα 1,97 ευρώ, όπως και σε Τέρνα Ενεργειακή με κέρδη 4,51% φτάνοντας πλέον στα 13,90 ευρώ, με άνοδο 18,8% μόνο για τον Νοέμβριο.

Στις τράπεζες, και πιο συγκεκριμένα στην ΕΤΕ έχοντας διορθώσει έντονα μετά τη μη έλευση στο δείκτη MSCI Greece Standard, δημιουργήθηκε σημείο εισόδου, με τους αγοραστές να πραγματοποιούν δυναμικό «μπάσιμο» και τον τίτλο της τράπεζας να κλείνει με «ράλι» 4,95% στα 2,821 ευρώ, απέχοντας πλέον μια ανάσα από την Alpha Bank στη «μάχη» των κεφαλαιοποιήσεων, καθώς έφτασε ενδοσυνεδριακά και στα 2,63 δισ. ευρώ (άνοδος 7,14%) έναντι 2,61 δισ. ευρώ της Alpha Bank που έκλεισε με κέρδη 0,59% στα 1,115 ευρώ. Θετικά κινήθηκε η Eurobank στο +0,63% και τα 0,966 ευρώ, ενώ ελαφριά άνοδο σημείωσε η Πειραιώς στο 0,42% και τα 1,45 ευρώ.

Ευρύτερα, ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε άνοδο 0,87% στις 917,87 μονάδες, με τον τζίρο στα 79,42 εκατ. ευρώ. Πιο υψηλά κινήθηκε ο FTSE 25 στο 0,96% και στις 2.212,15 μονάδες, με τον τραπεζικό δείκτη να υπεραποδίσει στο +1,15% και στις 600,41 μονάδες, ανακτώντας έτσι ξανά αυτό το κρίσιμο επίπεδο.

Τα πακέτα διαμορφώθηκαν στα 15,67 εκατ. ευρώ, με τα υψηλότερα σε αξία να πραγματοποιούνται σε Eurobank, ΔΕΗ και Alpha Bank.

Θετικές κινήσεις στα Mid Caps με την έντονη μεταβλητότητα να συνεχίζεται στην Attica Bank στο 4,95% και τα 4,135 ευρώ, με τη Cenergy να επανέρχεται δυναμικά στο 1,94% και τα 2,89 ευρώ. Θετικές κινήσεις σε Intrakat, Ευρωπαϊκή Πίστη, Fourlis και ΕΥΑΘ. Διορθωτικές κινήσεις σε Τεχνική Ολυμπιακή και κατοχύρωση κερδών σε Profile.

Tην Παρασκευή λήγει η σειρά παραγώγων Νοεμβρίου, ενώ κατεύθυνση στην αγορά αναμένεται να δώσει και η ετυμηγορία της Moody's την ίδια ημέρα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider