«Μάχη» στο Χρηματιστήριο για να σπάσει το πτωτικό σερί

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Μάχη» στο Χρηματιστήριο για να σπάσει το πτωτικό σερί
Θετικές κινήσεις στα blue chips και τοποθετήσεις σε τίτλους που έχουν διορθώσει. Πιέσεις στη μετοχή της ΔΕΗ.

Τελευταία ενημέρωση 12:14

«Πλούσια» αποδείχθηκε η χθεσινή συνεδρίαση τόσο σε περιεχόμενο κινήσεων όσο και σε τζίρο με τη ΔΕΗ να πρωταγωνιστεί καθώς πραγματοποιήθηκαν συναλλαγές 22,74 εκατ. μετοχών, εν μέσω και των εισροών από τον MSCI καθώς από σήμερα η μετοχή εντάσσεται στο βασικό δείκτη MSCI Greece. Η μετοχή πιέστηκε αρκετά καθώς επενδυτές που μπήκαν στην ΑΜΚ προχώρησαν σε κατοχύρωση μέρους των κερδών, τη στιγμή που άλλα χαρτοφυλάκια έλαβαν θέσεις ποντάροντας σε βάθος και στις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης της εταιρείας.

Ωστόσο δύο επιπλέον σημεία αξίζουν προσοχής στη χθεσινή συνεδρίαση. Η έντονη ανοδική κίνηση των τραπεζών που μπορούν να δώσουν ακόμη περισσότερα καύσιμα στην αγορά εν μέσω και των αποτελεσμάτων γ' τριμήνου, που αναμένονται θετικά, αλλά από την άλλη, η έλλειψη δύναμης από τους αγοραστές για την διάσπαση των 920 μονάδων, που ενδοσυνεδριακά κατάφερε να προσεγγίσει, άλλα έσβησε άμεσα από τους «sellers» συνεχίζοντας το σερί έξι πτωτικών συνεδριάσεων. Αξίζει να σημειωθεί πως την Παρασκευή λήγει η σειρά παραγώγων Νοεμβρίου, ενώ κατεύθυνση στην αγορά αναμένεται να δώσει και η ετυμηγορία της Moody's την ίδια ημέρα.

Στα της σημερινής συνεδρίασης, οι βραχυπρόθεσμοι παίχτες χτυπούν εκ νέου τη ΔΕΗ με υψηλό όγκο, πιέζοντας προς τα 10,15 με πτώση 1,65%, τη στιγμή αναμένονται κινήσεις και από τα passive funds.

Από την άλλη, η Jumbo καταγράφει άνοδο 1,05% με περιορισμένες εντολές, ενώ ανοδικά κινείται και ο ΟΠΑΠ με υψηλό όγκο, όπως και ΟΤΕ που επανέρχεται πάνω από τα 15 ευρώ, και η Titan στο 0,54% και τα 14,86 ευρώ.

Στις τράπεζες, η ΕΤΕ έχοντας διορθώσει έντονα μετά τη μη έλευση στο δείκτη MSCI Greece Standard, δημιούργησε σημεία εισόδου στον τίτλο που έδωσε και χθες κέρδη ενώ σήμερα σημειώνει άνοδο 2,05% στα 2,743 ευρώ. Θετικό γύρισμα στη Eurobank στο +0,73% και τα 0,967 ευρώ, ενώ ανοδικά κινείται τόσο η Alpha Bank στο 1,04% στην προσπάθεια να διαφύγει των 1,20 ευρώ και η Πειραιώς στο 0,42% 1,45 ευρώ.

Ευρύτερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,21% στις 912 μονάδες, με τον τζίρο στα 18,98 εκατ. ευρώ. Πιο υψηλά κινείται ο FTSE 25 στο 0,36% και στις 2.198 μονάδες, με τον τραπεζικό δείκτη στο +1,1% και στις 598,35 μονάδες.

Θετικές κινήσεις στα Mid Caps με την Intrakat στο 1,46% και τα 2,09 ευρώ, αλλά και σε Πλαστικά Θράκης, Ευρωπαϊκή Πίστη και Fourlis.

Διορθωτικές κινήσεις σε ΑΒΑΞ και Παπουτσάνη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider