«Καμπανάκι» από Morgan Stanley - Αυξάνονται οι κίνδυνοι φούσκας στις αγορές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Καμπανάκι» από Morgan Stanley - Αυξάνονται οι κίνδυνοι φούσκας στις αγορές
Ισχυρό καμπανάκι από τη Morgan Stanley για την πορεία των διεθνών αγορών.

Η χαλαρή νομισματική πολιτική της Fed και η απότομη αύξηση του ρυθμού του πληθωρισμού έχουν αφήσει τους επενδυτές με αρνητικές αποδόσεις στα ομόλογα, οι οποίες είναι «καύσιμο» για φούσκες στα περιουσιακά στοιχεία, όπως προειδοποίησε η επικεφαλής επενδύσεων του τμήματος Wealth της Morgan Stanley.

«Τα αρνητικά επιτόκια που κινούνται στο χαμηλότερο επίπεδο όλων των εποχών μπορούν να δημιουργήσουν υπερβολές και αρνητικές μελλοντικές αποδόσεις», δήλωσε η Lisa Shalett, CIO της Morgan Stanley Wealth Management, σε σημείωμά της τη Δευτέρα, σύμφωνα με το Marketwatch. «Ανησυχούμε ότι η πολιτική της Fed διαχωρίζεται από τα θεμελιώδη».

Την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ, διατήρησε τη στάση αναμονής σχετικά με το χρονοδιάγραμμα της αύξησης των επιτοκίων είπε, περιγράφοντας το αποτέλεσμα της συνεδρίασης της Fed ως «αναμφισβήτητα dovish».

Εν τω μεταξύ, η διαφορά μεταξύ του επιτοκίου των Fed funds και του δείκτη τιμών καταναλωτή, που μετρά τον πληθωρισμό, διαμορφώνεται στο υψηλότερο επίπεδο, σύμφωνα με τη Morgan Stanley Wealth Management. Ο Shalett είπε ότι «η διαφορά είναι η μεγαλύτερη στην 60χρονη ιστορία του δείκτη πληθωρισμού», γνωστού ως CPI.

«Οι κίνδυνοι μιας φούσκας στις αγορές αυξάνονται», είπε ο Shalett, προτείνοντας παράλληλα στους επενδυτές «να παρακολουθήσουν τα δεδομένα της αγοράς εργασίας, τις αποτιμήσεις για τα μελλοντικά κέρδη του 2022 και τους δείκτες μέτρησης fear/greed, που πλησιάζουν σε ακραίες συνθήκες υπεραγοράς».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider