Νευρικότητα στην Wall Street εν μέσω των εταιρικών αποτελεσμάτων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νευρικότητα στην Wall Street εν μέσω των εταιρικών αποτελεσμάτων
Ήπιες απώλειες για τους Dow Jones και S&P 500, μικρή άνοδο για τις τεχνολογικές μετοχές στο αμερικανικό χρηματιστήριο/

Με μικρές διακυμάνσεις κινούνται στη συνεδρίαση για το μέσο της εβδομάδας οι δείκτες της Wall Street, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να αποτιμούν τις ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων για το γ' τρίμηνο του 2021.

Η προσοχή βρίσκεται στα αποτελέσματα των μεγάλων τεχνολογικών επιχειρήσεων στις ΗΠΑ, εν μέσω των ανησυχιών που προκαλούν για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας οι αυξημένες τιμές του πληθωρισμού.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones υποχωρεί 0,02% ή 7,85 μονάδες στις 35.749 μονάδες.

Ο S&P 500 πέφτει 0,06% ή 2,79 μονάδες στις 4.571 μονάδες.

Ο Nasdaq ενισχύεται 0,27% ή 40,5 μονάδες στις 15.268 μονάδες.

Μάκρο

Σε επίπεδα ρεκόρ διευρύνθηκε το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ για τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου της χώρας.

Ειδικότερα, το έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο των ΗΠΑ διαμορφώθηκε στα 69,3 δισ. δολάρια έναντι 87,6 δισ. δολαρίων τον Αύγουστο και αντί 88,3 δισ. δολαρίων που ανέμεναν οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Οι εξαγωγές των ΗΠΑ έπεσαν κατά 4,7% σε μηνιαίο επίπεδο και οι εισαγωγές προϊόντων στη χώρα αυξήθηκαν κατά 0,5%.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Χειρότερες των εκτιμήσεων των αναλυτών ήταν οι επιδόσεις της Boeing Co. κατά το γ' τρίμηνο του έτους, καθώς ο αμερικανικός κολοσσός του κλάδου της αεροναυπηγικής κατέγραψε ζημιές 132 εκατ. δολαρίων ή 0,19 δολαρίων/μετοχή.

Κέρδη και έσοδα υψηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών εμφάνισε η Coca-Cola Co., καθώς η εταιρεία αναψυκτικών εμφάνισε ανάπτυξη σε όλες τις αγορές ενώ αναβάθμισε και τις εκτιμήσεις για την αύξηση των κερδών στο σύνολο του έτους.

Άνω των εκτιμήσεων των εκτιμήσεων της Wall Street διαμορφώθηκαν τα αποτελέσματα της General Motors, ενώ αναμένει τα ετήσια κέρδη να διαμορφωθούν στο υψηλότερο εύρος των εκτιμήσεων.

Η μετοχή της Harley-Davidson σημείωσε άλμα 5,3% πριν το άνοιγμα της αγοράς την Τετάρτη, μετά την ανακοίνωση πως η πορεία του γ' οικονομικού τριμήνου της εταιρείας ξεπέρασε τις εκτιμήσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Wall Street: Επεκτείνεται το ανοδικό σερί - Νέα ρεκόρ για Dow και S&P 500

gazzetta
gazzetta reader insider insider