Άνω των εκτιμήσεων κέρδη και έσοδα της Coca-Cola Co. το γ' τρίμηνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Άνω των εκτιμήσεων κέρδη και έσοδα της Coca-Cola Co. το γ' τρίμηνο
Η τιμή της μετοχής της Coca-Cola Co. ενισχύθηκε 3% στις προσυνεδριακές συναλλαγές, ενώ έχει υποχωρήσει 4,9% τους τελευταίους τρεις μήνες. 

Κέρδη και έσοδα υψηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών εμφάνισε η Coca-Cola Co., καθώς η εταιρεία αναψυκτικών εμφάνισε ανάπτυξη σε όλες τις αγορές ενώ αναβάθμισε και τις εκτιμήσεις για την αύξηση των κερδών στο σύνολο του έτους.

Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 2,47 δισ. δολάρια ή 57 σεντς ανά μετοχή, από τα 1,74 δισ. ευρώ ή 40 σεντς ανά μετοχή την ίδια περίοδο πέρυσι. Εξαιρουμένων των έκτακτων στοιχείων, τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 65 σεντς, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις για 58 σεντς.

Παράλληλα, τα έσοδα ενισχύθηκαν κατά 16,1% στα 10,04 δισ. δολάρια, υψηλότερα από τις προσδοκίες για 9,77 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet. Ο όγκος πωλήσεων ανά μονάδα παρουσίασε αύξηση 6%.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, James Quincey, ανέφερε ότι η Coca-Cola αναδύεται από την πανδημία ως ισχυρότερη επιχείρηση, καθώς εμφάνισε ανάκαμψη στις δραστηριότητες όπως τα εστιατόρια και τις κινηματογραφικές αίθουσες.

Για το 2021, η Coca-Cola Co. αναθεώρησε ανοδικά τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη των κερδών ανά μετοχή μεταξύ του 15% με 17% από 13% με 15%, ενώ η FactSet αναμένει αύξηση 15,9%.

Η τιμή της μετοχής της Coca-Cola Co. ενισχύθηκε 3% στις προσυνεδριακές συναλλαγές, ενώ έχει υποχωρήσει 4,9% τους τελευταίους τρεις μήνες και 1% έως τώρα φέτος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider