Στα 85 δολάρια το Brent - Η ανάκαμψη προσκρούει στην ενεργειακή κρίση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στα 85 δολάρια το Brent - Η ανάκαμψη προσκρούει στην ενεργειακή κρίση
Το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 82,80 δολάρια και το Brent στα 84,91 δολάρια.

Κοντά σε υψηλό επταετίας εξακολουθεί να κινείται το αμερικανικό αργό ενώ το Brent προσεγγίζει τα 85 δολάρια καθώς η ενεργειακή κρίση και η αύξηση της ζήτησης εξακολουθούν να πιέζουν τις τιμές.

Την Πέμπτη το μεσημέρι (13:18 ώρα Ελλάδος), το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 82,80 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 0,74% και το Brent στα 84,91 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 1,06% ενώ λίγες ώρες νωρίτερα έφτασε πάνω από τα 86 δολάρια το βαρέλι.

Η ανάκαμψη από την πανδημία προσκρούει στην περιορισμένη προσφορά και την πτώση των αποθεμάτων. Στις ΗΠΑ, τα συνολικά εμπορικά αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 430.000 βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 15 Οκτωβρίου στα 426,54 εκατομμύρια βαρέλια, σύμφωνα με τα τελευταια στοιχεία της ΕΙΑ.

Τα αποθέματα αργού και πετρελαϊκών προϊόντων μειώθηκαν καθώς η ανάκαμψη τονώνει τη ζήτηση ενώ η αύξηση της προσφοράς παραμένει κάτι άπιαστο», σημειώνει ο Peter McNally από την Third Bridge. «Τα αποθέματα όλων των βασικών κατηγοριών έχουν ήδη προσεγγίσει ή πλησιάζουν χαμηλό πενταετίας για την εποχή ενώ η ζήτηση για βενζίνη και αποστάγματα έχει ανακάμψει πλήρως στα προ πανδημίας επίπεδα», σημειώνει.

Η μείωση των αποθεμάτων κατά 400.000 βαρέλια ανέτρεψε τις προσδοκίες για μια μέση άνοδο 2 εκατομμυρίων βαρελιών που είχαν εκτιμήσει αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της S&P Global Platts.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider