Μικρά κέρδη στην Wall Street, με την προσοχή στις εταιρικές ανακοινώσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μικρά κέρδη στην Wall Street, με την προσοχή στις εταιρικές ανακοινώσεις
Προς την 6η διαδοχική μέρα ανόδου S&P 500 και Nasdaq. Αναμονή για τα αποτελέσματα γ' τριμήνου της Tesla.

Ήπια άνοδο σημειώνουν οι δείκτες της Wall Street για το μέσο της εβδομάδας, καθώς το αμερικανικό χρηματιστήριο κινείται στον αστερισμό των εταιρικών αποτελεσμάτων για το γ' τρίμηνο του έτους και στις ανησυχίες για την πορεία ανάκαμψης της οικονομίας των ΗΠΑ.

Οι επενδυτές συνεχίζουν να αποτιμούν τις ανακοινώσεις της Netflix για το γ' τρίμηνο του έτους, με τη συνδρομητική πλατφόρμα streaming να καταγράφει αύξηση των εσόδων και των συνδρομητών της, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Σημειώνεται πως μετά από το τέλος της σημερινής συνεδρίασης γνωστοποιεί τα εταιρικά μεγέθη της η Tesla, με το ενδιαφέρον για την επιχείρηση του Έλον Μασκ να εστιάζεται στις πωλήσεις νέων οχημάτων στην αγορά της Κίνας.

Εξάλλου, ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Πολ Τούντορ Τζόουνς χαρακτήρισε τον πληθωρισμό ως το μεγαλύτερο κίνδυνο για την οικονομία των ΗΠΑ και τις αγορές, υπογραμμίζοντας πως οι πληθωριστικές πιέσες είναι εδώ για να μείνουν.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones ενισχύεται 0,10% ή 36,80 μονάδες στις 35.494 μονάδες.

Ο S&P 500 ανεβαίνει 0,12% ή 5,02 μονάδες στις 4.524 μονάδες.

Ο Nasdaq κερδίζει 0,06% ή 10,7 μονάδες στις 15.141 μονάδες.

S&P 500 και Nasdaq προσπαθούν να σημειώσουν την 6η διαδοχική συνεδρίαση κερδών.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Πάνω από τις προβλέψεις των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα έσοδα και τα κέρδη της Verizon για το γ' τρίμηνο του 2021, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε ο αμερικανικός τηλεπικοινωνιακός όμιλος.

Ειδικότερα, τα έσοδα από πωλήσεις ανήλθαν σε 32,9 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 4,3% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2020 και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του FactSet ανέμενα έσοδα στα 33,2 δισ.

Το Facebook δεν κατάφερε να συμμορφωθεί με μία προσωρινή διαταγή των ρυθμιστικών αρχών της Μεγάλης Βρετανίας σε σχέση με την εξαγορά της πλατφόρμας Giphy, με αποτέλεσμα την επιβολή προστίμου, ύψους 50,5 εκατ. στερλινών (70 εκατ. δολαρίων).

Η Nasdaq Inc. ανακοίνωσε πως τα καθαρά κέρδη για το τρίτο τρίμηνο του έτους διαμορφώθηκαν στα 288 εκατ. δολάρια, ενώ το αντίστοιχο διάστημα του 2020 είχαν ανέλθει στα 264 εκατ. δολάρια. Ωστόσο, τα συνολικά έσοδα μειώθηκαν στα 1,36 δισ. δολάρια από τα 1,41 δισ. δολάρια κατά το γ' τρίμηνο του 2020.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ντεμπούτο για το πρώτο bitcoin ETF στη Wall Street - Κέρδη 3,5%

gazzetta
gazzetta reader insider insider