Netflix: Αύξηση σε κέρδη ανά μετοχή και νέους συνδρομητές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Netflix: Αύξηση σε κέρδη ανά μετοχή και νέους συνδρομητές
Οι νέοι συνδρομητές αυξήθηκαν κατά 4,4 εκατ., με την εταιρεία να εκτιμά πως το τέταρτο τρίμηνο θα προσθέσει 8,5 εκατ. συνδρομητές.

Αυξημένα κέρδη ανά μετοχή εμφάνισε η Netflix το τρίτο τρίμηνο, με τους νέους συνδρομητές επίσης να καταγράφουν άνοδο και τη μετοχή της εταιρείας να σημειώνει κέρδη 2%, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων στις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Ειδικότερα, τα κέρδη ανήλθαν στα 1,45 δισ. δολάρια ή 3,19 δολάρια ανά μετοχή, υψηλότερα από τα 1,74 δολάρια την ίδια περίοδο πέρυσι και από τα 2,56 δολάρια που ανέμεναν οι αναλυτές, σε δημοσκόπηση της Refinitiv. Τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 7,48 δισ. δολάρια, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις και ξεπερνώντας τα 6,44 δισ. δολάρια πέρυσι.

Οι νέοι συνδρομητές αυξήθηκαν κατά 4,4 εκατ., έναντι 3,84 εκατ. που ανέμεναν οι αναλυτές και 3,5 εκατ. που εκτιμούσε η εταιρεία, προβλέποντας πως το τέταρτο τρίμηνο θα προσθέσει 8,5 εκατ. συνδρομητές. Συνολικά οι συνδρομητές της πλατφόρμας ανέρχονται στους 213,6 εκατ. παγκοσμίως.

Παράλληλα, το Netflix ανακοίνωσε ότι ξεκινά να χρησιμοποιεί νέες μετρήσεις για τον αριθμό των θεατών, με την εταιρεία να αναφέρει πλέον τις ώρες προβολής και όχι τον αριθμό των λογαριασμών που παρακολούθησαν.

Σημειώνεται πως η μετοχή έχει κερδίσει 17% έως τώρα φέτος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider