Διεθνή
20-10-2021 | 15:22

Βρετανία: Πρόστιμο 70 εκατ. δολαρίων στο Facebook για την υπόθεση εξαγοράς της Giphy

Newsroom
Μοιράσου το
social media
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Στην επιβολή προστίμου στο Facebook, ύψους 70 εκατ. δολαρίων, προχώρησε η Επιτροπή Ανταγωνισμού της Μ. Βρετανίας εξαιτίας παραβιάσεων της κείμενης νομοθεσίας για τον ανταγωνισμό από την πλευρά του τεχνολογικού κολοσσού.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, το Facebook δεν κατάφερε να συμμορφωθεί με μία προσωρινή διαταγή των ρυθμιστικών αρχών της Μεγάλης Βρετανίας σε σχέση με την εξαγορά της πλατφόρμας Giphy, με αποτέλεσμα την επιβολή προστίμου, ύψους 50,5 εκατ. στερλινών (70 εκατ. δολαρίων).

Σύμφωνα με το σκεπτικό της Επιτροπής Ανταγωνισμού της Βρετανίας (CMA), το Facebook σκόπιμα αρνήθηκε να συμμορφωθεί με την προσωρινή διαταγή, ενώ το πρόστιμο που επιβλήθηκε αποτελεί μία σαφή προειδοποίηση πως καμία εταιρεία δεν είναι υπεράνω του νόμου.

«Προειδοποιήσαμε το Facebook ότι η άρνησή του να μας δώσει τις απαιτούμενες πληροφορίες συνιστά παραβίαση του κανονισμού», τόνισε ο επικεφαλής της Επιτροπής Συγχωνεύσεων της CMA, Τζόελ Μπάμφορντ, σημειώνοντας παράλληλα το γεγονός πως το Facebook συνέχισε να αγνοεί τις υποχρεώσεις του που εκπορεύονται από τη νομοθεσία, παρά το γεγονός πως οι προσφυγές που κατέθεσε σε δύο ξεχωριστά δικαστήρια, απορρίφθηκαν.

Σημειώνεται πως το «μπλέξιμο» του Facebook με τις ρυθμιστικές αρχές αφορά στο γεγονός πως η αμερικανική εταιρεία απέτυχε να παράσχει πλήρη και λεπτομερή ενημέρωση σχετικά με τη συμμόρφωσή του στη συνέχιση του ανταγωνισμού με την πλατφόρμα Giphy, ενώ συνέχισε να ενσωματώνει τις λειτουργίες του Giphy, παρά το γεγονός πως η έρευνα των αρχών βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αρνήθηκε το Facebook να καταβάλει πρόστιμο 310.000 ευρώ από ρωσικά δικαστήρια

Πώς η κατάθεση της Χάουγκεν αλλάζει το «παιχνίδι» για το Facebook

Facebook: Βάζει στον «πάγο» τα νέα προϊόντα και ξεκινά έρευνες για τα υφιστάμενα

MUST READ

Verge: Το Facebook σχεδιάζει να αλλάξει όνομα και μάλιστα πολύ σύντομα