Άνοδος στη Wall Street, με το βλέμμα στα εταιρικά αποτελέσματα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Άνοδος στη Wall Street, με το βλέμμα στα εταιρικά αποτελέσματα
Κέρδη καταγράφουν οι δείκτες της Wall, ωθούμενοι από τα εταιρικά αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο. 

Κέρδη καταγράφουν οι δείκτες της Wall, ωθούμενοι από τα εταιρικά αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο.

O Dow Jones ενισχύεται 0,34% στις 35.377,51 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,4% στις 4.504,50 μονάδες. Ο Nasdaq κερδίζει 0,45% στις 15.089,90 μονάδες, με τους Dow και S&P 500 να βρίσκονται λιγότερο από 1% μακριά από τα ιστορικά υψηλά τους.

Παράλληλα, ντεμπούτο έκανε σήμερα το πρώτο αμερικανικό bitcoin ETF, σημειώνοντας άνοδο 3%, με το κρυπτονόμισμα να ενισχύεται 1% στα 62.485 δολάρια.

Στο μέτωπο των αποτελεσμάτων, η Johnson & Johnson ξεπέρασε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη ανά μετοχή κατά 25 σεντς, με τη μετοχή να ενισχύεται πάνω από 1%.

Παράλληλα, η Procter & Gamble παρουσίασε κέρδη καλύτερα των προσδοκιών, με τη μετοχή ωστόσο να υποχωρεί 1%, καθώς η εταιρεία καταναλωτικών προϊόντων είπε πως θα αυξήσει τις τιμές για να καλύψει το αυξημένο κόστος εμπορευμάτων και ναύλων.

Έως την Τρίτη το πρωί, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet, το 82% των εταιρειών του S&P 500 -που έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα- έχουν ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Συμπεριλαμβανομένων και των εκτιμήσεων για εκείνα που θα ακολουθήσουν, η ανάπτυξη των κερδών του τρίτου τριμήνου θα διαμορφωθεί στο 30%.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο, οι ενάρξεις ανέγερσης κατοικιών στις ΗΠΑ κατέγραψαν αναπάντεχη μείωση τον Σεπτέμβριο, καθώς η αύξηση των τιμών που προκαλούν οι ελλείψεις σε πρώτες ύλες και ανθρώπινο δυναμικό, έχουν επιπτώσεις σε ολόκληρη την οικονομία της χώρας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider