Στις 1.000 μονάδες βλέπει το Χρηματιστήριο η Goldman Sachs μέχρι το τέλος του έτους

Ανδρέας Βελισσάριος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στις 1.000 μονάδες βλέπει το Χρηματιστήριο η Goldman Sachs μέχρι το τέλος του έτους
Επανήλθε η Goldman Sachs σχετικά με την εικόνα που διατηρεί για την πορεία της εγχώριας αγοράς, θέτοντας σημαντικά περιθώρια ανόδου μέχρι το τέλος του έτους για το Γενικό Δείκτη.

Επανήλθε η Goldman Sachs σχετικά με την εικόνα και την κάλυψη της πορείας της εγχώριας αγοράς, θέτοντας σημαντικά περιθώρια ανόδου μέχρι το τέλος του έτους για το Γενικό Δείκτη, παρά τον εγκλωβισμό που υπήρξε.

Συγκεκριμένα, ο αμερικανικός οίκος διαφοροποιείται εντόνως από το consensus των αναλυτών που θέτει τον «πήχη» στις 870 μονάδες, ήτοι χαμηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα, αυξάνοντας το στόχο για το Γενικό Δείκτη του Χρηματιστηρίου στις 1.000 μονάδες από 830 που εκτιμούσε προηγουμένως.

Goldman

Ο δείκτης αποτίμησης P/E (πολλαπλασιαστής κερδών) για την εγχώρια αγορά διαμορφώνεται στο 11,6x με το στόχο της G.S στο 12,1x, τη στιγμή που τα EPS (κέρδη ανά μετοχή) εκτιμάται πως θα ενισχυθούν κατά 8% στο 12μηνο. Από την άλλη, το consensus των αναλυτών αναμένει υψηλότερη άνοδο της τάξεως του +20% Η μερισματική απόδοση διαμορφώνεται στο 3%.

Παράλληλα, για τον Stoxx 600 η Goldman Sachs θέτει στόχο στις 520 μονάδες από τα τρέχοντα επίπεδα (523 μονάδες το consensus), ενώ για τον SP 500 στις 4.987 μονάδες (4.987 το consensus). Για τον MSCI EM (των αναδυόμενων αγορών) ο αμερικανικός οίκος αναμένει άνοδο στις 1.475 μονάδες από 1.612 μονάδες που αναμένει το consensus των αναλυτών.

Goldman

Οι βασικές εκτιμήσεις της Goldman Sachs υποδηλώνουν ότι οι διαφορές στην αναπτυξιακή δυναμική των αναδυόμενων αγορών θα βελτιωθούν έναντι των αναπτυγμένων έως το 2022, κάτι που οφείλεται κατά βάση στην απότομη επιβράδυνση των αναπτυγμένων οικονομιών. Σε μικρο επίπεδο, υπάρχουν μερικοί πιο αισιόδοξοι δείκτες για τις αναδυόμενες, συμπεριλαμβανομένου του εύρους κάλυψης των EPS σε σύγκριση με τα προ πανδημίας επίπεδα, ιδιαίτερα σε τομείς με εγχώριο προσανατολισμό.

Φωτογραφία: Associated Press

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider