Θετικά πρόσημα στις ευρωαγορές με «καύσιμο» από τα εταιρικά αποτελέσματα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θετικά πρόσημα στις ευρωαγορές με «καύσιμο» από τα εταιρικά αποτελέσματα
Ανοδικά κινούνται την Παρασκευή τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Ανοδικά κινούνται την Παρασκευή τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη και την Πέμπτη δίνουν ώθηση στην αγορά, δημιουργώντας παράλληλα κλίμα αισιοδοξίας στους επενδυτικούς κύκλους για την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας.

Αναλυτικότερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 βρίσκεται στις 467,58 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη 0,36%, με τον τραπεζικό κλάδο να οδηγεί την άνοδο καθώς ενισχύεται κατά 1%, ενώ όλοι οι επιμέρους δείκτες βρίσκονται σε θετικό έδαφος.

Στους εγχώριους δείκτες, ο γερμανικός DAX καταγράφει κέρδη 0,34% και βρίσκεται στις 15.515 μονάδες, όπως και ο γαλλικός CAC 40 που σημειώνει κέρδη 0,37% στις 6.710 μονάδες.

Στο Λονδίνο, ο βρετανικός FTSE 100 διαμορφώνεται στις 7.223 μονάδες, σημειώνοντας κέρδη 0,22%, ενώ στην ευρωπαϊκή περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύεται κατά 0,48% στις 26.403 μονάδες. Τέλος, στην Ισπανία, ο δείκτης IBEX 35 σημειώνει άνοδο 0,9% και βρίσκεται στις 9.005 μονάδες.

Μάκρο

Σε αρκετά χαμηλότερα επίπεδα από ό,τι ανέμεναν οι αναλυτές διαμορφώθηκε το εμπορικό πλεόνασμα στην Ευρωζώνη τον Αύγουστο, κυρίως εξαιτίας των αυξημένων αναγκών για εισαγωγές ενέργειας.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την Eurostat, το μη προσαρμοσμένο εμπορικό πλεόνασμα διαμορφώθηκε τον Αύγουστο στα 4,8 δισ. ευρώ, την στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν πλεόνασμα της τάξης των 16,1 δισ. ευρώ. Τον Αύγουστο του 2020, το εμπορικό πλεόνασμα της Ευρωζώνης είχε ανέλθει στα 14 δισ. ευρώ.

Εταιρικά νέα

Την λήξη της συνεργασίας της με την γερμανική βιοφαρμακευτική εταιρεία Curevac για την δημιουργία ενός εμβολίου κατά του κορονοϊού ανακοίνωσε σήμερα ο κολοσσός του κλάδου στην Ευρώπη, Bayer.

Παράλληλα, μετά την λήξη των συνεδριάσεων στις ευρωπαϊκές αγορές οι εισηγμένες Rio Tinto, Redrow και Schroders θα είναι μεταξύ των εταιρειών που θα ανακοινώσουν τα αποτελέσματά τους για το γ' τρίμηνο του έτους.

Στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας, μείωση κατέγραψαν οι ταξινομήσεις επιβατικών αυτοκινήτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση τον Σεπτέμβριο, εν μέσω της τρέχουσας έλλειψης ημιαγωγών, όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA).

Οι νέες ταξινομήσεις -που αντανακλούν τις πωλήσεις- μειώθηκαν 25% σε ετήσια βάση στα 972.723 οχήματα για το μήνα, καταγράφοντας τον χειρότερο Σεπτέμβρη από το 1995. Οι βασικές αγορές της ΕΕ, όπως η Ισπανία, η Γαλλία, η Ιταλία και η Γερμανία, σημείωσαν ισχυρές μειώσεις.

Ασιατικές αγορές

Νωρίτερα, με ισχυρά κέρδη ολοκληρώθηκαν οι συναλλαγές στα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς η αισιοδοξία εκ μέρους των επενδυτών επανήλθε στο προσκήνιο, στον απόηχο των ισχυρών επιδόσεων των εισηγμένων στην αμερικανική αγορά κατά το γ' τρίμηνο.

Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 29.068 μονάδες με κέρδη 1,81%, ενώ παρόμοια εικόνα κατέγραψε και ο δείκτης HSI στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ που διαμορφώθηκε στις 25.296 μονάδες με άνοδο 1,31%.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai έκλεισε με κέρδη 0,4% στις 3.572 μονάδες, ενώ στην Ταϊβάν ο δείκτης Taiex ενισχύθηκε κατά 2,4% στις 16,781 μονάδες .

Τέλος, στην Νότια Κορέα, ο δείκτης KOSPI ανήλθε στις 3.015 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,88%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider