Buy the Dip - Goldman και JP Morgan καθησυχάζουν για τον πληθωρισμό 

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Buy the Dip - Goldman και JP Morgan καθησυχάζουν για τον πληθωρισμό 
Οι φόβοι για το φαινόμενο του στασιμοπληθωρισμού στην παγκόσμια οικονομία θα αρχίσουν να υποχωρούν, εκτιμούν οι αναλυτές.

Προτροπή προς τους επενδυτές για αγορές μετοχών παρά τη σημαντική πτώση (Buy the Dip) που καταγράφουν τις τελευταίες εβδομάδες στέλνουν αναλυτές της Goldman Sachs και της JP Morgan.

Όπως μετέδωσε το Bloomberg, ο Ντέιβιντ Κόστιν της Goldman αναφέρει σε report προς τους πελάτες πως «παρά βραχυπρόθεσμη αβεβαιότητα, αναμένουμε πως η αγορά των μετοχών θα συνεχίσει το θετικό σερί των περασμένων μηνών, καθώς οι επενδυτές γίνονται πιο σίγουροι για το ότι η τρέχουσα αύξηση στον πληθωρισμό είναι παροδική.

Παρόμοια άποψη έχει και ο Μίσλαβ Ματέτσκα της JP Morgan, προσθέτοντας πως οι φόβοι για το φαινόμενο του στασιμοπληθωρισμού στην παγκόσμια οικονομία θα αρχίσουν να υποχωρούν.

Σημειώνεται πως ο S&P 500 κατέγραψε για την περασμένη εβδομάδα πτώση 5% σε σχέση με το κλείσιμο του Σεπτεμβρίου, στην πρώτη αντίστοιχη διόρθωση του δείκτη της Wall Street για τον τελευταίο 12μηνο.

«Πιστεύουμε πως αυτή η πτώση θα είναι μια καλή ευκαιρία για αγορές, όπως έχουν αποδειχθεί παρόμοιες πτώσεις στο παρελθόν» ανέφερε ο αναλυτής της JP Morgan.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μειώνει εκ νέου τις εκτιμήσεις της για την ανάπτυξη στις ΗΠΑ η Goldman Sachs

JPMorgan: Η χρηματιστηριακή αγορά μπορεί να απορροφήσει το πετρέλαιο των 130 δολαρίων

gazzetta
gazzetta reader insider insider