Binance: Αποσύρει τις υπηρεσίες της στη Σιγκαπούρη για να «συμμορφωθεί» με τις αρχές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Binance: Αποσύρει τις υπηρεσίες της στη Σιγκαπούρη για να «συμμορφωθεί» με τις αρχές
Ο γίγαντας στον χώρο των κρυπτονομισμάτων δήλωσε ότι η τελευταία του κίνηση προορίζεται να φέρει τις υπηρεσίες του «σε ευθυγράμμιση με τη δέσμευσή του για συμμόρφωση».

Η Binance, ιδιοκτησίας του δισεκατομμυριούχου Τσανγκπένγκ Ζάο, έχει περιορίσει τις υπηρεσίες της για τους πολίτες της Σιγκαπούρης, καθώς το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο επιδιώκει να συμμορφωθεί με τους κανόνες που εκδίδει η Νομισματική Αρχή της Σιγκαπούρης.

Η εταιρεία δήλωσε τη Δευτέρα ότι οι χρήστες στη Σιγκαπούρη δεν θα μπορούν πλέον να απολαμβάνουν μια σειρά από λειτουργίες στο Binance.com, από τις 26 Οκτωβρίου.

Ο γίγαντας στον χώρο των κρυπτονομισμάτων δήλωσε ότι η τελευταία του κίνηση προορίζεται να φέρει τις υπηρεσίες του «σε ευθυγράμμιση με τη δέσμευσή του για συμμόρφωση». Συνιστά στους χρήστες της χώρας να σταματήσουν όλες τις συναλλαγές, να αποσύρουν περιουσιακά στοιχεία και να εξαργυρώσουν κρυπτονομίσματα μέχρι τον Οκτώβριο.

Η Binance είπε ότι η παγκόσμια πλατφόρμα της αξιολογεί συνεχώς τις υπηρεσίες της για να διασφαλίσει ότι δεν ικανοποιούν μόνο τη ζήτηση των πελατών, αλλά και ότι συμμορφώνονται με τους τοπικούς κανονισμούς. «Συνεργαζόμαστε στενά με τη Νομισματική Αρχή της Σιγκαπούρης και άλλες παγκόσμιες ρυθμιστικές αρχές για να συμμορφωθούμε με τα σχετικά νομικά πρότυπα και να διευκολύνουμε τυχόν απαιτούμενες αλλαγές υπηρεσιών», δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας σε ένα email. «Παρακολουθούμε ενεργά την αλλαγή πολιτικών, κανόνων και νόμων σε αυτόν τον νέο χώρο».

Διεθνές «μπλοκ» στην Binance

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Binance σταμάτησε τις συναλλαγές σε δολάρια Σιγκαπούρης και τις επιλογές πληρωμών στο κράτος. Η εφαρμογή καταργήθηκε επίσης από τα stores των iOS και Google Play. Η κίνηση ήρθε λίγο αφότου η Νομισματική Αρχή έθεσε την πλατφόρμα στη λίστα ειδοποιήσεων, η οποία περιλαμβάνει μη ρυθμιζόμενες οντότητες που μπορεί «να θεωρηθούν εσφαλμένα ως αδειοδοτημένες ή ρυθμιζόμενες» από τις αρχές.

Οι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί σε όλο τον κόσμο έχουν θέσει υπό έλεγχο την Binance τους τελευταίους μήνες, επικαλούμενοι ανησυχίες σχετικά με τη χρήση κρυπτονομισμάτων στη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και τη φύση υψηλού κινδύνου των προϊόντων της. Οι ρυθμιστικές αρχές στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν απαγορεύσει τη λειτουργία της Binance στη χώρα, ενώ μέρη όπως το Χονγκ Κονγκ και η Ιαπωνία έχουν εκδώσει προειδοποιήσεις κατά του ανταλλακτηρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Binance προσέλαβε ειδικό αναλυτή στις κυβερνοεπιθέσεις για το ξέπλυμα χρημάτων

Traders κρυπτονομισμάτων διεκδικούν αποζημίωση για τα εκατομμύρια που έχασαν λόγω διακοπής στο Binance

gazzetta
gazzetta reader insider insider